···Okunma: 16 Aralık 2024 00:00 Selam sevgili kitap dostlarım
Matt Haig’in @mattzhaig " Hayat İmkansız " kitabı ; hayatın bazen ne kadar zor, hatta imkânsız göründüğünü anlatırken, aynı zamanda umut etmeyi unutmamamız gerektiğini de fısıldıyor.
Kitap, suçluluk duygusuyla boğuşan Maurice’in, matematik öğretmeni Grace’e yazdığı bir e-postayla başlıyor. Maurice’in kayıpları, anlaşmazlıkları ve yalnızlığı hepimize tanıdık gelebilecek o derin çaresizlik duygusunu yansıtıyor. Ancak Grace’in hikâyesiyle birlikte, imkânsız görünen her şeyin aslında bir şekilde mümkün olabileceğini fark ediyoruz.
Bu kitabı okurken hissettiğim şey, tıpkı Alberto’nun kelimelere dokunarak bir zihne dokunması gibi, altı çizili cümlelerde kendimi bulmam oldu. Bazen bir kitap, yalnızca bir kitap değil, bizi anlayan, bize dokunan bir dost olur. Hayat İmkansız da tam olarak böyle bir kitap. Her sayfasında kendi hayatımızdan bir iz buluyoruz, altını çizdiğimiz yerler adeta kendi iç sesimize dönüşüyor.
Hayat bazen gerçekten imkânsız gibi görünse de, Matt Haig’in bu kitabı bize küçük bir hatırlatma yapıyor: Anlamsız görünen şeylerin içinde bile bir ışık, bir çıkış yolu var.
Kitabı okumanızı şiddetle değil sevgiyle tavsiye ediyorum
#kitap #kitaplar #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapyorumu #kitapalıntıları #kitapkokusu #kitaplık #kitapkurdu #kahve #hayat #imkansız# #hayatimkansız #matthaig #roman #kesfet #book #books #bookstagram #istanbul #emelinkitapguncesi #emelinkitapgüncesi