Rahatsız edici bir kitap
2024 24. kitabı
Kitap, bir sitede, ana karakterimiz Agnes'ın elma doğrayıcı satma ilanı ile başlıyor. Agnes'ın elma doğrayıcısının hikayesi çok ilgisini çeken Zoe karakteri de satın almak için mail atıyor ve böylelikle ikilinin yakınlıkları başlıyor. Geri kalan kısımlarda bu ikilinin e-mail dizilerini ve sohbet akışını okuyoruz. Bu konuşmalar üzerinden hikaye ilerliyor. Kitabı ilk açtığımda kokusu hakkında hiçbir fikrim yoktu ve gayet normal başladığını düşündüğüm kitap öyle yerlerde, öyle şekillerde yön değiştirdi ki, ağzım açık kaldı. Böyle bir ilişkinin var olabileceğini düşünüyorum, dünyamız bu tür insanlarla dolu. Fakat bunu bilmek ve gelişen olayları o insanların açısından okumak sizi aşırı rahatsız edecek. Özellikle betimlemeler çok detaylı ve her anı gözünüzde canlandırmanızı sağlıyor. Kitap, anlamsız bir kitap diyemem belki de. Bunu okuyan bir kişi böyle bir manipülasyona düşmekten kaçınır ama bu daha önce hiç bu tür okumadığım için "Böyle şeyler de mi yazıyorlarmış?" diye çokça düşündüm. Genel olarak spoiler vermekten kaçındım bu yorumda. Kitabın rahatsız edici olduğunu bilip hazır başlamak bile sizi asla geleceklere hazırlamayacak. Rahatsız edici ve şaşırtıcı kitaplar seviyorsanız okunabilir. Kısa ve akıcı. ---- Spoiler: Biraz da karakterleri anlatmak istiyorum. Zoe karakteri, iyi para kazanan, meşgul, bencil ve narsist birisi. Kendisinin Agnes tarafından Tanrı olarak görülmesini istiyor. Her sınavı bir öncekinden daha zor yapıp Agnes'ın sınırlarını zorlayarak kendini tatmin ediyor. Agnes ise ailesi ondan vazgeçen yalnız bir insan. Durumu olmayan, kirasını yetiştiremeyen, tek başına ayakta kalmakta güçlenen bir insan. Ayrıca insanların ona kötü davranmasına alışmış. Bu yüzden Zoe ona tatlı jestler yapınca ve ona belki de hayal ettiği para derdi olmayan hayatı vadedince, direkt ağına düştü. Hayatın sorunlarından kaçmak ve bir aileye sahip olabilmek için zaman içinde asla yapmam dediği şeyleri yaparak akıl sağlığını kaybetti. Kitap bitti ve ben hâlâ şaşkınım.
Son Konuşmamızdan Sonra Her Şey Daha Kötü OlduEric LaRocca · İthaki Yayınları · 2024176 okunma