Sevüyesiz İlişkiler
Fatma Esra Horasan
Merhaba kitapseverler. Öykü kitapları okumayı sever misiniz? Cevabınız evet ise tam da size göre bir kitap olabilir . Kitabın içinde on sekiz farklı hikaye bulunuyor. Her biri tanıdık, bizden ,eş dost, akrabamız olan birçok kişinin hikayesi gibi tanıdık, bilinen. Ancak hemen her hikayede bu bildiğimiz hayatların bir de görmediğimiz veya sadece hissettiğimiz yanlarını ele almış. Her hikayenin sonunda yazar bizim düşünmemizi, sorgulamamızı da istemiş.
Kumardan kendini dağıtmış birini, sımsıcak bir aile ortamını, kimse bana ilişmesin diye akli dengesi yerinde değilmiş gibi davranıp komşularını sindiren bir yazarı, ailzehimer olan bir anneannenin bu kötü sürecini torununun gözünden okumayı isterseniz samimiyetle yazılmış bu kitabı ertelemeyin.
Aydınlık zihinler ve yarınlar için bir tutam delilik iyidir...
Özgürlük; sevildiği, korunduğu, değer verildiği, ait olduğunu hissettiği yerde var olmak olabilir miydi?
Satın alınmayan şeyleri severim ben. Deniz gibi, gökyüzü gibi, ay ve güneş gibi ve sevgi gibi.
Çünkü acı paylaşılan bir şey değildi. Anlamıştı bunu. Acı tekildi, çoğaltılamazdı. Bir yanın duyduğu acı diğerinin şükür duasıydı.
"Sessizlik" kelimesi nasıl anlam değiştirmişti. Ölüm, yalnızlığı çağrıştırırken ona, şimdi hayat Umut ve nefes vadediyordu.
Seviyesüz İlişkilerFatma Esra Horasan