2024 51. kitabı
“Etrafınıza dikkatlice bakın, çok güzel gülen insanlar var, içleri paramparça.” . . “Bazı şeyler kolay unutulmuyor…” . . "Hayat, fırtınada sığınak bulmak demek değildir. Yağmurda dans etmeyi öğrenmektir.' . . "Sevgi bir güvercine benzer. Bir kanadı saygı, bir kanadı hoşgörü. Biri eksik olursa o güvercin uçamaz." Hülya Sönmez... İlk defa İki Sevdalı Bulut adlı kitabı ile kendisini tanıdım. Bu kitabının devamı olarakta, Gözlerim Yağmurda Kaldı adlı eserini kaleme almış. Eserin içeriğinden bahsedecek olursam, eserde Şehriban ve Sinan adında iki genç birbirlerini çok severler. Ancak Sinan farklı bir dine mensup olduğu için Şehriban'ın babası bu durumu onaylamaz, görüşmelerini kesinlikle istemez ve ailesini de alıp gider. Aradan çok uzun zaman sonra Şehriban artık yaşlanmıştır, huzurevine gitmeye karar verir ve gider. Bir gün huzurevinde bir etkinlik düzenlenir ve o etkinlikte, yıllar sonra Şehriban ve Sinan tekrardan karşılaşırlar. Gençlik yıllarında birbirlerine kavuşamazlar ancak kader onları yıllar sonra tekrardan bir araya getirir. Daha sonra ise ikinci kitapta Şehriban ve Sinan'ın arasına ayrılık girer. Sinan bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Ama buna rağmen Şehriban hüzünlü ama güçlü bir şekilde hayatına devam etmeye çalışır. Kısacası İki Sevdalı Bulut (1-2) Şehriban ve Sinan'ın sevdasını anlatan sade, akıcı ve güzel bir kitaptı. Ayrıca merhameti, dayanışmayı, iyiliği ve de her ne olursa olsun hayatın devam ettiğini bizlere anlatmaya çalışan bir eserdi. Ama şunu da belirtmeliyim ki kitapta yer alan bazı kısımlar gereksiz derecede uzatılmıştı bu da sıkılmama neden oldu. Ama buna rağmen kitabı sevdim. Okumayan herkesin okumasını tavsiye ederim. Keyifli okumalar
İki Sevdalı BulutHülya Sönmez · Venedik Yayınları · 2021207 okunma