2024 65. kitabı
Merhaba kitap dostlarıım Genellikle bir kitabı elime aldığımda önce arka kapak yazısını okurum ama bu kitapta bunu yapmamın hiçbir önemi yokmuş çünkü arka kapak yazısı aslında çokta kitabı anlatmıyor, bu şaşırtmaca işini sevdim açıkçası. Distopik unsurlar bulunduran kara mizah türünde bir kitap daha önce yazardan bir kitap daha okuduğum için artık anlatım tarzına ve diline hakim olduğumu düşünüyorum bu sebeple çok rahat ve keyifle okudum. Kitabın baş kahramanı kendi iç bunalımlarıyla boğuşan, hayatın sıradanlığından sıkılan bir adamdır. Eşi ve çocuklarıyla yaşamaktadır ancak bir gün ailesine sadece bir mektup bırakarak evini terk eder. Kendisini uyandığında bir çöplükte bulur ve buraya nasıl geldiğini hatırlamaz. Yolculuğu sadece burayla sınırlı kalmaz ve birçok kez kendini farklı şehirlerde bulur. Gittiği her yerde de enteresan insanlarla karşılaşır. Ana karakterimiz aslında her gittiği yerde başka bir kimlik benimseyerek, gerçek benliğini aramaya çalışmaktadır. Bu süreçte, ailesinin ve çocuklarının perspektifine de yer verilmiş, onların yaşadıkları duygusal durumlarda kitapta işlenmiş. Kitabın mizahi dili ve ironik anlatımı, hikayeye dahil olan diğer karakterler aracılığıyla toplumsal değerleri ve bireyin yalnızlığını eleştiyor. 2024 bitmeden okumanızı önerdiğim kitaplardan biri, kesinlikle okuyun oldukça keyifliydi.
Zifiriyet FabrikasıHakan Yücel · İkinci Adam Yayınları · 2020753 okunma