2024 126. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 16:53
Merhaba, bugün sizlere Yönbulucu kitabının yorumu ile geldim Çocuklarla birlikte kral kelebeklerinin yolculuğuna hazır mısınız Kış, artık bitmeye ve güneş yüzünü göstermeye başlamıştı. Meksika'daki köknar ormanında yaşayan turuncu kanatlara sıcaklığını hissettirmiş ve zamanın artık geldiğini bildiriyordu. Uzun süren kış uykusundan uyanmaya başlamışlardı. Tüm enerjileri ve yiyecekleri tükenmiş, oldukça da susamışlardı. Kanatlarını çırparak yükselen turuncu kanat, şelalenin yerini tespit etmiş, oraya doğru uçmaya başlamıştı. Evet, kendisi "Yönbulucu"ydu. Hepsi şelalenin oraya birikmiş, susuzluklarını, çiçeklerden açlıklarını gideriyorlardı. Yönbulucu, uzukta güneşin altında parıldayan bir çift kanat görmüş, yanına gitmişti. Adı gibi Pırıl pırıl, göz alıcı alıcıydı. Artık, göç zamanı gelmişti. Kimsenin kalmadığından emin olmak için yeniden ormana dönen Yönbulucu, dik kanatlı kelebek'in orada kaldığını gördü. Dik kanatlı kelebek gelmemekte ısrar etmişti Meksika'dan Kanada'ya, Kanada'dan Meksika'ya uzanan bir hikaye için yolculuk başlamıştı Bakalım bu yolculukta, ne tür zorluklarla karşılaşacaklar, yolculuğu nasıl tamamlayacaklardı? Kral kelebeklerinin yolculuğu, hem zorlu hem eğlenceli olarak çocukların seveceği resimlerle de desteklenerek anlatılmış Yine insanların hayvanların yaşadığı alanı işgal etme durumu da söz konusu malesefKızımla birlikte severek okuduğumuz bu eseri sizlere de tavsiye ediyoruz Mutlaka okuyun, okutturun diyorum Kitapla ve sevgiyle kalın
YönbulucuYurdagül Şahin · Martı Çocuk Kulübü Yayınları · 201914 okunma