Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 31 Ekim 2024 00:00 İnferno - Kanto I ~ Asena Nişikli
Arkadaşlar ben bir kurguya aşık oldum yine Hem sanat dolu, hem karanlık hem de alev alev bir kurguydu İnferno ve asıl cehenneme şimdi giriş yaptık
Yoruma başlamadan önce acilen ikinci kitaba kavuşabilir miyiz desem abartmış olur muyum?
Demir Karadağ, herkesin Hades olarak tanıdığı yalnızlığına düşkün bir adamdı. Evi, her şeyi İnferno’ydu. Dante’nin Cehennemi’nden yola çıkarak tasarlanan çok ünlü ve gizli mekandı İnferno. Her katı ayrı özel ve gizemli bir yeri hayal etmek bile eşsizdi Dokuz çemberden oluşan ve her bir çemberin gizeminin zirvede olduğu bir mekan düşünün.
Mekanın kapısından giren kadınla Hades ile Persephone karşılaşıyor resmen Alevden saçlarıyla kardeşini aramak için İnferno’ya gelen kadın, Helen Saral. İki milyon takipçiye sahip cinsel terapist ve yazar. O gece aranan kız kardeş ve gizemli olaylar bizi soluksuz bırakıyor. Demir ve Helen çekimi sayfalardan taştı resmen
Helen’in kardeşi Alin’in İnferno’da ne işi vardı? Şu an nasıl bir belanın içindeydi ve nasıl bulunacaktı? Tüm soruları cevaplamaya çalışıp durdum Helen ailesine haber vermeden kardeşini ararken tam olarak bilmese de büyük bir olayın içinde olduğunu evine giren adamlarla öğreniyor ve artık İnferno’da, cehennemin 9.katında Demir ile beraber
Kurguya bayıldım. Dante’den esintiler, edebiyat, gizem ve yüksek dozda tutkuyla kitap muazzamdı. Her bir satıra postit yapıştırmamak için kendimi çok zor tuttum ama sonuç olarak onlarca alıntım var. Hem Demir’in hem de Helen’in karakterlerini, zekalarını ve çekimlerini öyle yoğun bir şekilde okuduk ki yanlarında masanın bir ucunda oturduğumu hissettim. Kabullenmekte zorlanılan duygular ve kıskançlık kıvılcımları inanılmaz hoşuma gitti. Yakınlaşmaların ve sırların ortaya dökülmesinin ardından daha büyük bir bilinmeze giriyoruz ve o son İyi değilim dostlar şimdiden cehenneme hoş geldik diyelim bence
Kalbim sendeledi çünkü kendi kendime bir şeyi kanıtlamıştım. Durum şuydu ki Hades’in Cehennemi’nden ayrılmamak için düzinelerce nar yiyebilirdim.