Puan vermedi·360 syf.····Okunma: 11 Aralık 2024 18:25 Çarpıcı Güzellik ~ Katee Robert
Karanlık Olimpos serisini ilk kitabıyla aşırı sevmiştim. Zaten bir Yunan mitolojisi uyarlaması aşığı olarak bu seriyi sevmemem mümkün değildi ama bu kitapp Fazla alev alev
İlk kitapta Demeter’in kızlarından Persephone ile beraberdik şimdi ise Psyche ve Eros’a eşlik ediyoruz!
Modern bir Olimpos şehri ve alev alev bir kurgu Psyche ve Eros’un karşılaşması, beklenmedik bir anda çekilen ve farklı yorumlanan fotoğrafların gece bitmeden dedikodu sitelerinde yayınlanması ve yasak aşkın kahramanlarıyla başlıyoruz!
Annesinin gizli silahı olmak üzere yetiştirilen Eros kendisini duygusuz bir canavar olarak görüyordu. Tabii ki beklenmedik duygular kapısını çalana kadar. Sıra son hedefe gelince işler değişiyor. Daha önce hissedilmeyen duygular, incelen ve sonra yok olan sınırlar ve alev alev bir çekim! Düşman aileler, yanlış anlaşılma ve Afrodit’in oğlundan beklentisi çok farklıyken Eros’un sahneye bir evlilikle çıkması ama bunun en sevdiğim şekliyle anlaşmalı bir evlilik oluşu beni aşırı heyecanlandırdı. Afrodit’in istediği o kızın kalbiydi ve soluksuz başladı hikayemiz. Bu kitaptaki iki annenin sonsuz savaşı, beklenen ama kaçınmaya çalıştığımız yüzleşmenin yanında Psyche ve Eros çekimi inanılmazdı!
İkisinin de annesi inanılmaz kadınlardı. Her ikisi de güçlü, hırslı, hata yapıldığında acımasızlardı. Özlelikle Afrodit tanımlanamaz
Eros’un baştaki tavrı ve kitap boyunca hem karşı koyamadığı elektrik hem de Psyche’nin ona karşı tavrıyla dönüştüğü kişilik çok özeldi. Başlardaki Maruz bırakma terapisi hakkındaki düşüncelerine bayıldım
Mitolojik karakterlerin günümüz dünyasında daha da güçlü ve daha heyecanlı alev ateş bir anlatımıydı yine! Kitaplarda her iki karakterin anlatımından okumaya bayılıyorum! Özellikle yetişkin okurlara yönelik olduğunun altını çizerek mitolojik kurguları sevenlere tavsiye ediyorum!
“Dikkatli ol, Psyche. Eros çok tehlikelidir.”
Bunu ondan çok daha iyi biliyordum. Karşılığında gülümsemeye çalıştım. “Biliyorum. O bir canavar. Ama bu geceden sonra benim canavarım olacak.”