Spoiler
Kitabın konusunu bilmeden okumaya başladım ve dili çok kötü olmadığı sürece bitirme alışkanlığım yüzünden okumak zorunda kaldım. 1 saatte bitti, yani merak ediyorsanız okyabilirsiniz ama okumazsanız da hiçbir şey kaybetmezsiniz.
Kitaptaki kurgu hataları, özellikle zamanların birbirini tutmaması gibi ayrıntılar çok göze batıyordu; düğün kaçırılmalarından iki hafta sonra deyip, kurtulmalarının üzerinden üç hafta geçtikten sonra düğün 5 gün önce olacaktı demeleri, kurtulmaları üzerinden geçen zamandan bahsederken sürekli bir ileri bir geri gitmeleri gibi detaylara önem verilmeliydi.
Nişanlısının ikiz kız kardeşine yıllarca hafif abayı yakmış olması, tecavüzden aşk hikayesine dönüştürülmeye çalışılması midemi kaldırdı, bilseydim okumak istemezdim. Kitabın sonuna kadar kızın travmalarından kurtularak başka biriyle sağlıklı bir ilişki yaşamaya karar vermesini ümit ettim, ama yazarın klasikten şaşmaması hayal kırıklığına uğrattı.
Kitapta tecavüz sahneleri bu kadar açıkken, kahramanların işkencenin sonuçlarını yaşama biçimi ve bunun işlenmesini, bu alanda çalışan biri olarak üstünkörü geçildiğini düşünüyorum. Tecavüzü de romantize edemezsin. Hala midem bulanıyor, keşke tecavüz ve işkenceyi bu kadar küçültmeseydi.