2024 301. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2024 23:01
Sabri Uçankalem, kitaplarını bir türlü yayımlatmayı başaramamış 22 yaşında genç bir yazar. Hiçbir zaman pes etmeyip yazmaya devam etti inanıyordu bir gün kendi kitabını raflarda görecekti sabırla bekliyordu. Lakin hep red cevabı alıyordu. Bir gün bir ilana denk geldi. Dünyaca ünlü teknoloji devi Robon Şirketi uzun yıllardır süren titiz çalışmalar sonucunda özel robot üretmiş yapay zeka teknolojisi ile donatılan robon, insanların kullandığı çoğu kelimeyi bilen çok becerikli bir yazı ustasıydı. Kelime oyunlarına, kusursuz dil bilgisine, mecazi söyleşilere, mizahi anlatımlara, şiirsel dile ve her türlü dil kıvraklığına sahipti. Dili muntazam derecede yetkin bir şekilde kullanabiliyordu. Diğer robotlardan farklı çok özel yetenekleri vardı. Hikaye, masal, roman, biyografi, gezi yazısı, deneme, makale, şiir çok kısa bir sürede kendine has üslubuyla kusursuz kitaplar yazabiliyordu. Üstelik yazdıklarını hiçbir yapay zeka tespit programı fark edemiyordu. Yazılanların bir robot tarafından yazıldığını anlamak neredeyse imkansızdı. Bir ay sonra tüm birikimini kullanarak bu değerli robotu satın aldı Sabri. Yönlendirmesiyle öyküler yazmaya başladı robon ve bu öyküleri ülkedeki neredeyse tüm yayınevlerinin dikkatini çekti herkes Sabri ile çalışmak için can atıyordu. Yeşil panda yayınevi ile sözleşme imzalamıştı bile. İlk kitabı "Sardunyaların Gece Yürüyüşü" çok satanlar listesine girdi. Sabri robon'un yazdığı tüm kitapları kendi yazmış gibi yayınlamayı sürdürdü. İnsanlar onun kaleminin adeta büyülü olduğunu söylüyordu. Artık tüm dünyada tanınıyordu. Çok önemli uluslararası kurum ona yılın en iyi yazarı ödülünü vermişti. Cezmi Hepeleştirir onun hakkında eleştiri yayınladı, Sabri'nin hayatın acı ve hüzünlü yönlerini görmezden gelerek yazdığını vurguluyordu. Sabri'nin gerçek dünyadan habersiz bir yazar olduğu iddia ediliyordu, kitaplarının gerçek hayattan kopuk ve yapay olduğu öne sürülüyordu. Bu eleştirilerin ardı arkası kesilmedi ve iki taraf oldu, bazı okurlar onu savunurken diğerleri hayal kırıklığına uğradıklarını söylüyorlardı. Kitap satışları düştü ve televizyon ve radyo programları iptal edildi röportajların arkası kesildi imza törenleri iptal oldu fuar etkinlikleri de bitti. Yayınevi anlaşmayı feshetti. Sabri için zor günler geldi. Robonun yazdığı hikayeler gerçekten güzel şeylerdi, hayata dair cesaret veren hikayeler umut doluydu ama robon'un hayatın acı gerçeklerini de yazmasını istiyordu Sabri, bunun için ona özel bir program yükledi ve robon'a sistematik olarak kötü davranmaya başladı. Bir gün kafasına aldığı şiddet ile robon'da değişiklikler oldu. "Ben bir robotum ben nasıl konuşabiliyorum bu nasıl mümkün olabilir nasıl işitebilirim? " İnsana dair özelliklere de sahip oldu Robon. Robon, Tokyo adlı sevimli robot ayıcığını da yanına alarak evden kaçtı. Hurdalığa düştü ve orada kendi gibi robonlarla tanıştı. Hurdalıktan kaçış maceraları da bu robonların birbirlerine duyduğu sevgi ve dayanışma ile gerçeğe dönüşecek mi bir bakalım. Keyifle okuduğum eseri sizlere de gönülden tavsiye ederim ~ "Tokyo'nun enerjisi, Ebro'nun bilgeliği, Çırpıcı'nın yeniden kazanılan gücü ve Külüstür'ün hızı, kırt kırtın desteğiyle hurdalıktan kaçmak artık sadece bir hayal değil gerçek bir hedef haline gelmişti. Hepimiz bu amaç uğruna var gücümüzle çalışmaya koyulduk. Bu fırsatı iyi kullanarak özgürlüğümüze yeniden kavuşacaktık. " ~ "Bu bizim için sadece bir kaçış planı değil, aynı zamanda kendimizi yeniden değerli hissetmek için verdiğimiz onurlu ve heyecan dolu bir mücadeleydi." ~ "Bizim hikayemiz artık basit bir kaçıştan çok, bir direnişin ilk adımıydı. Artık hurdalıkta unutulmuş robotlar değildik. Biz robonlardık ve bu uyanış, sadece bizim için değil, tüm ağlamış robotlar için bir direnişin başlangıcıydı. Bu uyanış, geleceği şekillendirecek, belki de yeni bir dünyanın kapılarını aralayacaktı." ~ #robonlar @mertarik100 @timasilkgenc @book._blogerr #bookblogerileokuyoruz ~ Reklam değil tavsiye
Robonlar / Bir Kaçış OperasyonuMert Arık · Genc Timaş · 0676 okunma