Mahi ~ Tuğba Atıcı Çoşar #KitapYorumu
"Sen. Çok başka bir şeysin."
Selamlar Mahi'nin yorumuyla geldim.
Mahinev küçük yaşta annesini kaybedince bir tanıdığının yanında yaşamaya başlıyor. Ve Mahinev mahallenin abisi olarak görülen karşı evde yaşıyan Ali Asafa'a platonik şekilde aşık oluyor. Ali Asaf, Mahi'yi kuzeni olan ama kardeşi gibi gördüğü Bahar'dan ayrı tutmuyor onu koruyup kolluyor. Mahi bu abicilik durumundan sıkılıyor ve artık dayanamıyor Ali Asaf'a aşkını söylemeye karar veriyor.
ben yanlış hatırlamıyorsam daha önce bir iki tane mahalle kurgusu okumuştum ve sevmiştim, bu kitabıda sevdim okurken keyif aldım. normalde başka kitaplarda olsa asla sevmeyeceğim konular, konuşmalar burada fazlasıyla hoşuma gitti.
ali Asaf'ın körlüğü beni deli etti. bir aç gözünü be adam, bir etrafına bak diye çıldırdım. biraz daha Mahi'yi görmeseydi kötü şeyler yaşanacaktı. mahi'yi tebrik ederim bu adamı, böyle uzaktan sevmek zor iş, yıllarca nasıl sabretmiş şaşırıyorum. neyse ki sabrın sonu selamettir diyerek hallettiler hem de halletme.
kitapta tüm karakterlerin gözünden bölüm olması çok hoşuma gitti. onların duygularınıda direkt kendi ağızlarından okumamızı sevdim.
özellikle Bahar ve Selim, çok minnoşlardı.🩷
ama çiftlerin aşırı minnoş görünüp asla öyle olamaması...
öyle sahneler vardı ki ben şok.
kitapta hoşuma gitmeyen tek şey ilişkilerin hızlı başlamasıydı, yani çok kabuk kabul ettiler. biraz daha o ilk aşamaları okumak isterdim.
kitabın ilk bölümü günümüzde geçiyordu ve yalan yok ben günümüzde geçen o tek bölümü çok sevdim çünküüü çok tatlı bir kız çocuğu vardı. çocuk olan sahneler ben. tüm kitabı başka günümüzden sahne olacak mı diye okuyarak geçirdim ama olmadı bir tık yıkıldım. umarım ikinci kitapta bol bol günümüz sahensi vardır.🩷
ilk bölümden buram buram mahalle kurgusu havasını veren, slow burn (hem de fazlasıyla burn), arkadaşlık ilişkilerinin olduğu akıcı dille yazılmış rahat okunan bir kitap isterseniz bu kitabı öneririm.
seri olacak!!
+18 sahneler vardı.