Gülen CesetLaurell K. Hamilton
Laurell K. Hamilton'ın romanları, okuyucuları, ölü diriltici ve vampir avcısı Anita Blake'in tehlikeli dünyasına götürüyor. Yeraltından bir yaratık St. Louis'de dehşet saçıyor. Ve Anita bazı sırların gömülü, bazı insanların da ölü kalması gerektiğini öğrenmek üzere..."Çok tehlikeli biriymişim gibi davranıyorlar bana. Oysa hiç abartmıyorum ki... Ölüleri diriltip birkaç vampir öldürüyorsun sonra da insanlar seni canavar olarak görmeye başlıyor. Tamam, bu bazen üzücü. Ama artık... Avantajları da var. Cidden buraya silahsız geleceğimi mi sandın, diye sordum mesela. Sesim kulakta ciddi ve gerçekçi tınlıyordu. Hayatın üstüne bahse girmek ister misin?"
YORUMUM;
Kitap aşırı derecede akıcı ilerliyor. Hatta kitabı okuduktan sonra beynimi resetleyip tekrar okuma isteği ile savaşıyorum. Fantastik kitaplara bayılan ama polisiye kitapları sevmeyen biri olarak söylüyorum bu kitap çok zıt. @muallimevekitapları 'nın önerisiyle okudum. Keşke daha önce okusaydım diyorum çünkü bayıldım. Kitabı kısa sürede bitirdim. Kitabın olay akışı iyiydi yavaş ilerlememesi en güzel tarafı diyebilirim.
Ah Anita güzel karaktersin hoş karaktersin ama her şeyi doruklarda yaşıyorsun yetmiyor bizede yaşatıyorsun. Anita'nı korkuları, yaşadıkları, yetenekleri ve olaylar karşısında sergilediği o soğukkanlı tavrı beni kendisine hayran bıraktı diyebilirim.
Polisiye kısmında vahşet beklemedim desem yalan olur ama ne oldu biliyor musunuz? Fantastik kısmı polisiye kısmını ezip geçmişti.
kitaba ekstra ne ekleyebilirim bilmiyorum ama yorumumda ne desem az kalacak. ben sevdim. Okurken sıkmadı ve çabuk bitti.