Selamünaleyküm,
Bugün gönlümde iz bırakan, her Müslüman gencin mutlaka okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitaptan bahsetmek istiyorum: "Müslüman Gençlere". Abdülaziz Kıranşal Hoca’nın kaleme aldığı bu eser, bize Müslüman olmanın yalnızca bir kimlik değil, aynı zamanda bir duruş ve sorumluluk olduğunu hatırlatıyor.
Kitap, Kur’an, sünnet ve hadisler ışığında samimi ve uyarıcı bir üslupla yazılmış. Eğip bükmeden, hakikati en yalın haliyle anlatıyor. Okurken, insan sanki bir dostun sıcak sohbetini dinliyormuş gibi hissediyor. Bölümler kısa ama derin; her biri, eksikliklerimizi fark etmemiz ve harekete geçmemiz için güçlü birer davet.
Hoca, bizi sadece hatalarımızla yüzleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda çözüm yolları da sunuyor. Kitap boyunca, “Müslümanlık sadece domuz etinden kaçınmak değil, faizi, haramı ve kul hakkını da hayatımızdan çıkarmaktır,” mesajını iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Bugün en büyük sorunumuz, Müslüman eksikliği değil, imanını hayatına yansıtamayan bir bolluk içinde olmamız. Bu eser, sorumluluklarımızı yeniden hatırlatıyor, gaflet uykusundan uyanmamız için omuzlarımızdan sarsıyor.
Bir kere okuyup rafa kaldırılacak bir kitap değil; her sıkıştığınızda, her silkelenmeye ihtiyaç duyduğunuzda dönüp bakacağınız bir rehber. Bugünden tezi yok, okuyalım ve okutalım. Çünkü Müslümanlık sadece konuşmakla değil, yaşamla anlam bulur.
Allah’a emanet olun.
Güلsüم: Kitaplara Meftun