·80 syf.····Okunma: 24 Aralık 2024 22:40 Savaşın insanlar üzerinde bıraktığı etkiyi anlatan sarsıcı kısa bir kitap. Olay ilk olarak savaşta ayaklarını kaybeden Subay, daha sonra savaşa girmemesine rağmen psikolojisi bozulan Subayın kardeşinin gözünden anlatılıyor.
Güneydoğu sınırında görev yaparken karakolumuzda personel sıkıntısı vardı ve hareketli günler yaşıyorduk. Herkes beş kişinin görevini birden yapıyordu. Bir zaman yorgunluktan ve uykusuzluktan kendimizi kaybetmeye başladık. Sıkıntılı bölgelerde olan askeri birliklerde yaşanan intihar vakalarını önlemek için, silahların tetik kısmına silahı kullanan personelin kendisine doğrultmasını engellemek amacıyla özel bir mekanizma yapılır. Bu sebebten en yakın arkadaşım o uykusuzluk ve yorgunluğun verdiği manyaklıkla benden ayaklarına ateş etmemi istedi. Ve bunu söylerken oldukla ciddiydi. Sebebi ise rapor alıp dinlenmekti. Hangi günde olduğumuzu, hangi saat diliminin içinde olduğumuzu bilmiyorduk. Öğrensek bile bize bir şey ifade etmiyordu.
Kitapta anlatılan Subay'ın ayaklarını kesilince üzülmek yerine eve gideceği için mutlu oluyor.
Bu kısım bana o günleri tekrar yaşattı.
Bir amacı olan. Toplumsal meselelere değinen, onları yaşatan kitapları seviyorum. Bence kitap okumakta bunun için gerekli. Kızıl Kahkaha savaşın insanlar üzerindeki yıkımını anlayabilmek için mutlaka okunması gereken etkileyici bir eser. 16 yaş üstündeki herkese mutlaka tavsiye ediyorum.