2024 64. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 23:05
Mitat ENÇ 2024 yılının kazancı. Bu zamana kadar rastlamamış olmak tüm okurlar için kayıptır. Özel eğitimde çalıştığım bir dönemde ilham olması adına “Bitmeyen Gece” ile tanıştım. Dilinin güzelliği yaşadıklarını anlatım tarzı o kadar bağladı ki “Selamlık Sohbetleri” kitabına yönlendirdi. En az “Bitmeyen Gece” kadar etkileyen bu kitapta yazarın çocukluk yıllarını anlatıyor. Bu kitabı yalnız anı kitabı olarak değerlendirmek de oldukça haksız bir cümle olur. Ülkemizin işgali zamanını yansıtan yazarımız 1920lerden kurtuluş mücadelesine ve inkılaplara kadar bilgiler de sunmuştur. Antepli yazarımız milis güçlerin penceresinden dönemin zorluklarını görmemizi saglamış. Bunu yaparken belirlediği tespitler yolumuza ışık olmuş. Dönemle ilgili yorumları o zamanı daha iyi anlamamızı sağlamış. Mustafa Kemal ile ilgili yazdıklarını ağlayarak okudum. Hepimizin bildiği gerçekleri Mitat Enç diliyle okumak bir şans idi. Bitmesin diye okumaya kıyamadığım kitaplardandır. Elbette tekrar okunacaklar listesine eklendi.Bir solukta okunacak bu güzel kitabı herkese öneriyorum. (“Uzun Çarşının Uluları” kitabını da sabırsızlıkla listeme ekliyorum.)
Selamlık SohbetleriMitat Enç · Ötüken Neşriyat · 201357 okunma