Powerless üçlemesinin novellası olan bu güzelliğin yorumu ile geldim Öncelikle ilk kitabın can alıcı sonundan sonra bu kitapta devamı ile ilgili bir beklentiye girmeyin çünkü yok Kitabımız Pae’nin en yakın dostu Adena’yı anlatıyor ve bu kitapta ilk kitapta canımızın yandığı bölümü yeniden okumak beni mahvetti Büyük bir adaletsizlik ve kabul etmek istemiyorum Bu yüzden ana serinin ikinci kitabına acil ihtiyacım var, umarım çok beklemeyiz. Özetle çok sevdim ki zaten Adena karakteri tam bir günışığı, sevgi yumağı bir karakter Onu sevmemek mümkün değil. Huysuz adamımız Makoto’da bu duruma fazla dayanamıyor elbet ama o son… başka bir şey demek istemiyorum.
Konusundan biraz bahsedeyim.
Kitabımız, beş yıl önce Adena’nın Paedy ile tanışmaları ve Adena’nın Makoto ile ilk etkileşimleriyle giriş yapıyor ve ilk bölümde günümüze dönüyoruz. Arınma sınavlarına seçilenlerin sınavlara gidişiyle başlıyor. Arka tarafta Makoto, hayattaki tek değer verdiği kişi olan Hera’nın sınavlara katılmasını kabullenemiyor. Onun ölümüne gittiğini biliyor ve ona ulaşmak zorunda. Yarışmacıların götürüldüğü gün birisi dikkatini çekiyor. O da, halk tarafından seçilen Gümüş Kurtarıcı olarak anılan Pae’yi uzaktan sevgiyle uğurlayan bir Geçişken kız. Terzilik yapan bu kız, onun kafasındaki planına yardım edebilecek tek kişidir. İkisi de en sevdiklerini ölümcül bir sınava uğurlarken onları tekrar görmek için birlikte bir anlaşmaya varırlar.
Fakat beklenmedik bir ziyaret planlarını bozarken Adena’da bir sebeple hayal kırıklığına uğruyor. Makoto ise hayatında değer verdiği birini kaybetmeyi göze alırken ikisini birden kaybetmeyi göze alamaz. Peki kimlerin planları gerçekleşiyor dersiniz? Ya da mutlu sona ulaşabilen var mı? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz