2024 199. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2024 00:00
2500 yıl öncesinden 1980 yılına uzanan hem tarihi hem aşk dolu bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu öyle bir yolculuk ki her çıkanın yaşadıklarını bir şekilde aynı kalede aynı sandıkta aynı hatıratla buluşması ile oraya geliş hikayelerini kaleme almaları ile noktalanıyor. Her yolcu yalnız, bir arayış bir yer edinme çabasında en önemlisi bir aşkta huzur bulma arayışı içinde. Halikarnassoslu katip Melampus ile başlayan yolculuğunuz, Tarsuslu Danyal, Erzurumlu Ferruh, Oltili Nail ile devam ederken Oltulu Gürzap ile son buluyor. Cinayetlere, infazlara, insafsızlıklara, intiharlara, itiraflara, aşklara şahit olmuş bir kale bağrında acılar, feryatlar, gözyaşları vardır değil mi? Mutlaka okumalı sizlerde eşlik etmelisiniz. Geldim, gördüm, okudum... Akıcı bir kurgu olmasına rağmen ağır ilerleyen bir kitaptı. Kaç gündür çapraz okuma ile zor bitirebildim. Ama o hatıralara yaşananlara şahitlik etmek beni memnun etti. Tarihin aşkla harmanlanmasını ve bir birinden farklı yaşamlara eşlik etmeyi sevenlere tavsiyemdir. Sitare Bülend Tokgöz (Yahya Konuk)
SitareBülend Tokgöz (Yahya Konuk) · 40ikindi Yayınları · 20246 okunma