·72 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2024 14:11 "Freud, insan ruhunun daima huzurlu bir duruma geçmek için çabaladığını ve bundan kaynaklı ağır gelecek olumlu ya da olumsuz güçlü duyguların yaratacağı gerilimi azaltmak gerektiğini düşünüyordu."
"İfade edilmemiş duygular asla ölmez; sadece diri diri gömülür ve sonradan daha korkunç şekillerde tezahür ederler."
"Çünkü rüyalar, insanın dile getirmediği ya da kendisinin dahi farkında olmadığı şeylerin ortaya çıktığı yerdi."
"Freud insan karakterine en büyük katkının, kişinin içinde doğup büyüdüğü ailede deneyimledikleriyle olduğunu savunuyordu."
"Daha açık bir şekilde ifade gerekirse; Freud, hayvanları bir arada yaşatan şeyin içgüdüleri olduğunu, insanları toplumsal olarak bir arada tutan şeyin de sevgi olduğunu düşünüyordu."
Destek yayınlarının bu mini kitap serisini çok seviyorum ve okumak hoşuma gidiyor. Detaylı bir şekilde değil ama Freud'un genel olarak kuramını ve çalışmalarını ne üzerine yaptığını açıklayacak ve anlamanizı sağlayacak güzel bir kitaptı. Birkaç alıntıyı sizler için bıraktım ️
#freud #herinsangördüğürüyanıntabiridir #destekyayınları #destekfelsefeserisi #blogger #blog #kitap #kitaplarım #kitapyorumu #okudumokuyun #okumakgüzeldir #okudumbitti #tavsiyekitap #kitapönerisi #kısakitaplar