2024 15. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2024 23:25
Merhabalar️ Mutlu haftasonları dilerim Bugün sizlere #hazanbülbülü kitabını anlatmaya geldim. Türk edebiyatı klasikleri okumayı çok severim ve yazarı Hüseyin Rahmi Gürpınar ise daha çok keyif alırım. Hazan bülbülü sahne sahne oyun şeklinde yazılmış fakat betimlemelerden uzun uzun monolog ve diyaloglardan da kaçınılmamıştı. Kitabın ilk sahnesi evin hizmetlilerinin konuşmalarıyla başlıyor ve 3 hizmetli gerçekten beni güldürdü. Daha sonra evin beyinin evlenmeye karar vermesi ve kendinden çok küçük bir hanımefendi ile evlenmesiyle devam eden sahneler güzel okuttu kendini. Bazı yerlerde kızdım, bazı sayfalarda güldüm, bazen olacağı buydu şeklinde tepkiler verdim. Kitap zaten kısa ve her ne kadar uzun konuşmalar olsa da oyun olarak yazıldığı için hızlı bitti. Karakterlerini sevdim ama ısınamadım, onlarla bağ kuramadım. Çok samimi ve açık yazılsa da beni karakterler kitaba bağlamadı. Sonu tahmin ettiğim gibi ve kurgunun hak ettiği gibi bitti ve bu beni mutlu etti. Kitabın olumsuz yönü ya da sevmediğim unsuru olarak paylaşabileceğim bir kısmı yok fakat kesinlikle mükemmeldi ve favorimdi de diyemiyorum. Okumanızı isterim çünkü sizi gülümsetebilecek, o dönemlere götürebilecek bir kitap. Hem de Türk edebiyatı klasiklerimizden biri olduğu için benim açımdan değerli. Eğer Türk klasiği okumak isterseniz ben öneririm ️ . #kitap #kitapyorumu #okudumokuyun #okumakgüzeldir #okumakistediğimkitaplar #okudumbitti #türkedebiyatıklasikleri #önerikitap #klasikkitaplar #hüseyinrahmigürpınar #oyunkitabı #blogger #blog
Hazan BülbülüHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,982 okunma