·200 syf.····Okunma: 21 Ağustos 2024 00:40 Merhabalar, bugün bir Ahmet Ümit kitabıyla geldim ️ Ahmet Ümit ile tanışmam Başkomser Nevzat kitaplarıyla oldu ve öyle de devam etti. #şeytanayrıntıdagizlidir kitabı da yine Nevzat Başkomserin davalarından oluşuyor.
Kitabın içinde bircok cinayet davası okuyoruz. Bazıları çok kısa bazıları birkaç sayfa sürüyor. Nevzat'ın cinayetleri nasıl çözdüğünü okuyoruz daha çok. Nerelerden ne anlam çıkarıp, birbirine bağlıyor, zekasını nasıl kullanıyor aslında bunu görüyoruz.
Cinayet filmleri, dizileri, kitapları seven biri olarak kitabın yüzeysel kalması beni her seferinde hayal kırıklığına uğratıyor. Her hikayenin sonunda şunu düşündüm bu kitapta "kitap boyu sadece 2 3 cinayet çözsekte daha detaylı olsa." Birçok cinayettense daha detaylı birkaç cinayeti okumayı tercih ederim diye düşünüyorum.
Fakat her seferinde her öykünün de tadı başka oluyor. Anadolumuzun insanlarını okumak ve cinayet sebeplerini anlamaya çalışmakta farklı hissettiriyor. Yabancı yazarlardan okuduğumuz cinayet ve çözümleri ne kadar farklıysa, Nevzat'ın içimizden insanları sorgulayıp cinayetler arasında bağ kurması da o kadar farklı ve ilgi çekici geliyor.
Kitabın dili zaten çok akıcı ve açık. Sadece bazen cinayetleri nasıl çözdü ve neden o adam o kadın suçlu diye dava bitince bir süre düşündüm. Bazı cinayetler çok ince anlatılıyor.
Özetle ben çıkan tüm Başkomser Nevzat kitaplarını okumaya kararlıyım, keyfi bir başka çünkü. Sizde daha önce okumadıysanız ve bu türü seviyorsanız okuyun derim ️
#kitap #okudumokuyun #okudumbitti #başkomsernevzat #ahmetümit #cinayetkitabı #polisiyekitaplar #favorikitabım #blogger #blog #neokudum