2024 13. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2024 16:53
Herkese merhaba, cumartesi akşamı kütüphanemin karşısına oturdum, yıl bitmeden okuduğum sondan bir önceki kitap olan Oruç Sırları ve Fazileti kitabı için yorum yazayım dedim. Biliyorsunuz ki üç ayların başlangıcı 1 Ocak 2025’e, Regaib Kandili ise 2 Ocak 2025’e denk geliyor. Hazır oruç zamanları yaklaşmışken ve ramazanı karşılamaya bu kadar az kalmışken, elime alır almaz su gibi akan bu eser hakkında naçizane birkaç cümle kuracağım. Öncelikle İmam Gazali’nin kalemi hem çok akıcı hem de hadis, ayet ve kısalarla desteklendiği için aşırı ilgi çekici geliyor bana. Genelde okuyucusunu sarsarak hakikati görmesini amaçlayan bir üslupla yazıyor. Bir yerde duymuştum, şöyle diyordu; İmam Gazali’nin keskin bir üslupla yazmasının sebebi, insanların Allah’ın uçsuz bucaksız olan merhametine olan imanlarından dolayı rehavete kapılmamaları ve O’nun (c.c.) aynı zamanda kurallar koyan ve bu kurallara uyulmasını emreden yanını hatırlatmaktır. Bu kitabında, önce oruç ibadetinin maddi ve manevi faydaları ve ehemmiyetinden bahsediyor, sonrasında da bu ibadetin kurallarına değinerek oruç tutulabilen ve tutulması yasak olan günleri sıralayarak kitabı sonlandırıyor. Ramazan ayı okumalarınıza eklemenizi tavsiye ederim. İbadeti anlayarak yerine getirmek daha keyifli olabiliyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Dip not: Bu kitabı bitirir bitirmez hemen Kalplerin Keşfi’ni sipariş ettim. Kitap elime bugün ulaştı, muazzam bir içeriği var. 2025’te bölüm bölüm okumayı planlıyorum. Herkesin kütüphanesinde olması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.
Oruç / Sırları ve Faziletiİmam Gazali · Çelik Yayınevi · 20141,700 okunma