129 syf.
10/10 puan verdi
Artık sen düşün Osman...
Seni o kadar çok seven kadın iyileşti ve senden vazgeçti. Şimdi sana geçmiş olsun Osman ya da ister geçsin ister geçmesin. Senin hayatın sonuçta, çok da önemli değil, sen bilirsin Osman. O kadın ki , senin için ne sözler yazdı, seni nasıl sevdi, unutması zaman aldı. Ama seni bu kadar düşünürken bile yazdığı mektupları sana göndermedi, yazdıklarının hiçbirini sana söyleyip de oturma organının yerle temasını kesip semalarda yükselmesine fırsat vermedi. Otur oturduğun yerde, biraz da sen düşün Osman.Ne kaybettiğini anla, eksikliğini duy, içine otursun. Ben sana çok pis bilendim be Osman. Seni tanımadan sana gıcık oldum. Seni hiç sevmiyorum Osman, babanı da sevmezdim zaten diyerek Osman'a olan en içten duygularımı ifade ettikten sonra kendime dönerek yazmaya devam edeyim :) Balkonu salona, salonu balkona katsak bu kitabı da bana katsak olmaz mı? Ya da ben şöyle kitabı bağrıma bassam da yanımdan bir daha hiç ayırmasam... Böyle duygular uyandıran kitapların sayısı çok değildir. İsmine tezat olarak kısacık kitapla okurunu böyle kendine bağlayabilmek ise büyük başarıdır. Keşke ismi gibi daha uzun olsaydı da zevkle okumaya devam etseydim dedim bu kitap bittiğinde. Sayfalar su gibi akıyor ama ben satırları tekrar tekrar okuduğum ve bitmesin istediğim için süreyi biraz uzattım. Hani arkadaşları birilerinin onlara yaptığı kötülükleri, hataları anlatırken arkadaşlarından daha çok sinirlenen, üzülenler vardır ya. Ben de biraz onlardanım. Bu yüzden çok sevdiğim bir dostumla dertleşirken hissettiğim gibi hissettim bu kitabı okurken de. Sanki bir arkadaşım bana eski sevgilisinin onu ne kadar üzdüğünü anlatıyormuş gibiydi. Ve itiraf ediyorum bazen Osman'a ağız burun dalasım geldi. Ama aynı zamanda nasıl olmuşsa Aylin Balboa'nın o acılarına gülen tavrıyla ayrılık acısı mizahla karıştırılınca tadından yenmez bir kitap ortaya çıkmış. Duygularını, bekleyişini, vazgeçişini anlatırken bir miktar hüzünlendirip bolca da güldürdü yazar. Bu tavrını kendime çok yakın hissettim. Şu söz mottom olabilir: "Dalga geçmediğimiz her şey bizi tüketir, gülelim gitsin Osman." s:101 Kitabı tavsiye ederim, okuyun, okutun. Gülelim gitsin dostlar :) "Bu kaçıncı vedalaşmamız diye soracak olursan, sonuncusu derim... Astalavista Osman!" s:126 Bu arada Osman'ı okuduğumuz ekiple toplanıp çıkışta Osman'a dalsak mı, yoksa böyle eğlenceli tatlı bir kitabın yazılmasına vesile olduğu için teşekkür mü etsek ne yapsak :) Önce dalıp sonra teşekkür etsek ya da önce teşekkür edip sonra dalsak da olur bence, fikirlerinize açığım
Garib
Garib
Kitabsever
Kitabsever
:) Dipnot: Bu nasıl inceleme olmuş böyle diyecek olanlara da öyle kitaba böyle inceleme olur, kitabı okuduktan sonra incelemeyi yeniden okuyun diyorum şimdiden :) Astalavista kitap dostlarım :)
Bu Hikaye Senden Uzun Osman
Bu Hikaye Senden Uzun OsmanAylin Balboa · İletişim Yayıncılık · 20226,1bin okunma
1 artı 1'leme
11,3bin görüntüleme
Saliha okurunun profil resmi
Her cümlesi alıntılanabilecek bir kitap, arada geriye dönüp alıntılar paylaşabilirim ☺️Sizleri bıktırmamak adına bir kısmını alıntılara yorum olarak ekledim, bir o kadar da altı çizili olup da yazmadıklarım var☺️
EMRE okurunun profil resmi
Hocam, Osman'a çok yüklenmediniz mi ya? 🤣 Kitabı ne zorluklarla buldum ama okumaya cesaret edemiyorum kaç gündür. Sanki tüm kadınlar bir araya gelip Osman yüzünden beni linçleyecek gibi hissediyorum. 😆 İnceleme zaten mükemmel ötesi şimdi hiç cesaretim yok okumak için..
Saliha okurunun profil resmi
Çok yüklenmiş olabilir miyim belki olabilir ama hak etmiştir🤣Yok yok öyle düşünme Emre çok keyifli bir kitap, korkulacak bir yanı yok bence, ben kadın gözüyle okudum sen de erkek gözünden bakarsın olaya 😀 Çok teşekkür ederim 😇🙏🏻
10 sonraki yanıtı göster
Saliha okurunun profil resmi
"Sakinleştim, tuz bastım yarama Belki sonsuza kadar sustu yüreğim." youtu.be/yeUQ9mjVp4k?si=...
✰ Yıldız ✰
iyileşme vazgeçme demişken bu şarkı aklıma geldi canlarım 🥰
Bu yorum görüntülenemiyor
Saliha okurunun profil resmi
"Ben bu yolun sonunda kendime çıktığım için çok mutluyum. Zor bir yolculuktu ama doğrusu değdi, manzaram gayet iyi." s:125
✰ Yıldız ✰ okurunun profil resmi
Ben bu incelemenin üstüne bu kitap için bir inceleme yazmam , vazgeçtim kuzum:))) Senin incelemelerini hep çok severek, gurur duyarak okuyorum ama bu seferki… Burada bir kitap için okuduğum en iyi, en keyifli inceleme kesinlikle bu oldu:) Benim de uzun zaman sonra en severek okuduğum, bitmesin diye yavaşlattığım, bitmesine üzüldüğüm ve herkese önereceğim ilk kitaplardan biri oldu:) Böyle kitaba bundan güzel bir inceleme yazılamazdı, bu kitabın incelemesi en güzel böyle olurdu zaten:) Gurur duydum , emeğine sağlık canımın içi🥰💙 Yalnız kitapla ilgili düşüncelerimiz ne kadar da benzemiş, hissettiklerin, düşündüklerin benimkiyle ne kadar aynıymış :)
Saliha okurunun profil resmi
Canım Yıldız'ım senden bunları duymak nasıl gurur verici, çok teşekkür ediyorum 🥰 İyi ki beraber okuduk bu kitabı, aynı yerlerin altını çizdik aynı yerleri paylaştık aynı şeyleri hissettik, beraber okuduğumuz her kitap çok özel çok kıymetli, bu efsane oldu sanki yazarla birlikte biz de bir yolculuğa çıkıp tamamladık gibi hissediyorum 🥰🫂💜
3 sonraki yanıtı göster
Kitaplarımın Dünyası okurunun profil resmi
Seni o kadar çok seven kadın iyileşti ve senden vazgeçti. Şimdi sana geçmiş olsun Osman ya da ister geçsin ister geçmesin. Senin hayatın sonuçta, çok da önemli değil, sen bilirsin Osman...👌 İnsan içinde son sevgi zerresi ve son umut tanesi kalana kadar mücadele edip içinde ne savaşlar veriyor.Birinden vazgeçene kadar neler yaşıyor değil mi canım dostum? Kalemine sağlık canım dostum benim,bu kitaba böyle bir inceleme harika olmuş.Osman'a yazdıkların az bile kalmış.Nasıl sinir oldum okurken.Önce Osman'ı dövelim hemde şöyle adamakıllı 🙂 İşin şakası bir yana dostum, güzel bir okuma sürenin sonuna geldik .Daha nicelerini beraber okuruz inşallah 🌸🩷📚
Saliha okurunun profil resmi
İnsan bir anda vazgeçmiyor emek verdiğinden dostum, işte bu kitaptaki gibi ne satırlar kaç yıllar alıyor, ama sonra da hiç olmamış gibi oluyor... Çok keyifli bir okuma süreciydi dostum beraber nice kitaplara🥰😍🌼
Garib okurunun profil resmi
Zümrem, yazarla bir olup Osmanı terk etmiş gibisin 😅 böyle kitaba böyle inceleme kalemine sağlık. Keyifle okuduk...
Saliha okurunun profil resmi
Kitapla o moda girdim gerçekten zümrem😅ben de kitabı keyifle okudum incelemeyi keyifle yazdım, güzel bir okuma süreciydi zümrem 😀 zümrem ben eşime nerdeyse Osman diye sesleniyordum sen düşün artık 🤣 Allah'tan son anda döndüm🤭😅
4 sonraki yanıtı göster
Saliha okurunun profil resmi
Yılın son incelemesi böyle güzel bir kitap için oldu🤩
Çiğdem okurunun profil resmi
Kaleminize sağlık hocam incelemeniz çok içten olmuş çok hoşuma gitti açıkçası ☺️ Kitap yaklaşık 2-3 gündür sayfada önüme düşüyor okumayı düşünüyordum incelemenize denk gelmem çok isabetli oldu. Spoiler vermediğiniz için ayrıca teşekkürler merak ediyorum içeriğini. Kaleminiz daim olsun ✨☺️
Çok teşekkür ediyorum, inşallah 🤗😇 Keyifle okuyacağınıza eminim 🥰🌸
25 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.