Yılın son paylaşımı son okuması gelsin o vakit
Sevgili Esra K ‘nın @es.ra.kahya Ahmet Hamdi Tanpınar anısına Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu yarışmada birincilik kazanan kitabı “Kambur”
Eserde Yazarımız , toplumun önyargılarının ailenin davranış kalıplarının hayata nasıl yön verdiğini anlatırken aslında her an yaşadığımız fakat belki de dikkate bile almadığımız şeylerin ne kadar önemli olduğunu kelimelerin en kalın notasına basarak anlatıyor.
Marazlı karakterler üzerine kursa da öyküsünü , yaşamının bir noktasına aşkı sıkıştırmış (kendi içinde) ana karakterimizin saf hislerine ortak ediyor bizi. Tabii aşkı ana eksen haline alıp dünyanın gerisine hastalıklı bir davranış geliştiren, an düşmesine tutulup yanlış kararları ile iki hayatın seke seke yaşamasına sebeb olan ebeveynleri unutmamak lazım.
Acırken acıtmak öyle bir işliyor ki kitapta o kambur senin kamburun oluyor ve hep orada imiş de sen fark etmemişsin gibi seni zorlamaya yormaya daha ince düşünmeye itiyor .
Karakterlerin isimleri pek hoş, sözlüğe bakmak gerekebiliyor
Merak duygusu hiç yitmiyor, çatışmalar çok özenli; ama karakterler öyle travmatik ki bittiğinde kendinizi dayak yemiş gibi hissediyorsunuz
Bence bu kitabın hakkı verilmeli, tekrar basım için hakkı olanlar bu hakkından vazgeçip piyasa aktörlerinin böylesi güzel bir kitaba kavuşması sağlanmalı
2025 yılı tüm dostlarıma sağlık mutluluk huzur başarı getirsin Kısaltmalarla yaşadığınız bir hayatın uzun versiyonu olsun:) Mutlu olmak uzun bir eylem hep olun… KamburEsra Kahya