Herkese Merhaba
Bugün sizlere Ayşe Betil kaleminden Senden Sonra kitabının yorumu ile geldim
Aralık ayının son kitabı 2024 yılı basımlı 179 sayfalık bir kitap
•Ressam olan Ayşe Betil'in Senden Sonra ilk kitabıdır. İçeriğinde şiir, deneme, öykü ve kendi çizimleri yer alıyor.
•Önsözde; İnsan yüzlerini resmetmeyi seven yazarımız, kaleminden dökülen duyguları karşı tarafa temas etmesiyle kendini oldukça şanslı hissettirdiği dile getirmiş.
•Öykülerinde yer, mekan, zaman ve karakter isimlerine yer vermemiş, biz okurların hayal dünyasına bırakmış. Öykülerde duygular ve psikoloji en önemli yere sahip. Şiir, deneme ve öykülerde günlük yaşamdan mutlaka kendinizden bir parça bulabileceğiniz tanıdık duygulara yer verilmiş. Yalın, net, samimi ve basit kelimeler; en önemlisi duygu barındırması.
•Beni etkileyenler ise; kitaba adını veren Senden sonra şiiri, Vazgeçilmesi Gereken Her Şey ve Herkes İçin, Herkesin Karısı, Tık Tık, Yitik Bir Ömrün Kısacık Öyküsü, Kendi Kendine, Şimdiki Zaman.
Okuyan ve hissedenlerin çoğalması dileğimle…
◇
Senden Sonra
Bugün
ortadan kaybolsan
yahut
ölüversen aniden
Öyle bir ölüm olsa ki
cesedin dahi bulunamasa
Nasıl ispatlayabilirsin
bir zamanlar
var olduğunu?
◇
"Herkesin karısı böyle yapıyor olmalı. Sen de herkesin karısı gibi oldun, bak, çok da zor değilmiş. Sana ne yatırımdan, özgürlükten, saygınlıktan, var olmaktan, yok olmaktan... Kadının düşüneceği şeyler değil bunlar. Kadınsın sen; yemeğini yapacaksın, çamaşırını yıkayacaksın, ütünü yapacaksın, evini temizleyeceksin, bir de kocanın gönlünü eyledin mi bitti, bu kadar! Başka işi olmaz kadın dediğinin. Ah, bir de çocuğun olsaydı... Düşünme!"
◇
Vazgeçilmesi Gereken Her Şey ve Herkes İçin
Bıktım usandım sürüklemekten seni
Yıllardır, ayaklarımın ucunda;
Bu dünyada biraz da yaşayalım,
Sen tek başına
Ben tek başıma.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ