Puan vermedi·140 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2024 22:10 Jung'un asistanı ve Jungiyen okulun önde gelen otoritesi olarak kabul edilen Dr. Meier'in konferanslarından derlenen bu kitapta ruhun çalışma mekanizması ve rüyaların yorumlanması, inançların benliğe etkisi gibi konuların üzerinde durulmuş.
Önsöz dışında dört bölümden oluşan bu incecik eser benim ilgi alanıma "rüya" bahsiyle girdi.
Kitapta ilgimi çeken son bölüm "psikoloji ve din" bölümü oldu. "Jung, inanç faktörüne erişmemiş yahut onu yitirmiş hiçbir hastayı yaşamının ikinci yarısında gerçekten iyileştiremediğini söylemiştir." Konuyu bağlamından koparıp bunun ille dini inanç oldugunu söyleyip daraltmak doğru değil fakat Victor Frankl da aynı vurguyu kendi haytindan örnek vererek vurgulamıştı. Kişinin inancı ona devam etmek için yeterli sebebi sunar!
İnancına tutunarak iyileşme vak'a örnekleri bir hayli çok ve bu bağlamda Dr. Meier mucizevi şekilde iyileşmiş bir hastasıyla karşılaştığında ona "yarayı veren iyileştirir." Der.
Yeni bir yılın son günlerinde bu cümle bizlere de şifa olsun. Yarayı veren iyileştirir.