·382 syf.····Okunma: 30 Aralık 2024 14:22 Öncelikle kitap eşcinsel birliktelik içermektedir, ona göre okumanızı öneririm, eğer bu kitabı okumak gibi bir planı olanlar varsa.
O zaman yorumuma geçelim.
Kitabı neredeyse bir yıl kadar önce almıştım ve o zamandan beri diğer kitaplarımın altında çürümekteydi, bende yıl bitmeden bari okuyup aradan çıkarayım dedim.
Konusu gerçekten güzel bu arada. Büyük ihtimalle konusunu beğenerekten aldım kitabı da ama bence daha iyi yazılabilirdi kitap. Yazara kesinlikle lafım yok ama daha iyisi yazılabilirdi sanki ve çeviriden mi ötürüdür, bilinmez ama yazım dili hoşuma gitmedi. Okumakta o kadar zorlandım ki ilk başta, çok garip geldi. Zaten okudukça biraz daha kolaylaştı okumak ama eğer yazarın yazım şekli buysa düzeltilmeli. Tamamen benim fikrim, belki böyle okumayı sevenler vardır ama benim tarzım değil.
Kitabı çeviren yayınevine söylemek istediğim bir şey var, lütfen düzenlerken dikkat edin. Noktalama işaretlerinde sıkıntılar vardı ki okurken bir an kafam karıştı, kim ne diyor, kim ne ediyor, bir an birbirine girdi. Yazım kurallarına galiba uyuldu çünkü aklımda kalan bir hata yok şuan.
Tekrardan konusuna gelirsek, ana karakterimiz hemcinslerine cinsel saldırıda bulunup hiçbir şekilde ceza almayan erkekleri öldürüyor, çok güzel bence. Yazar bunun üzerinden yazmaya çalışmış ama sonlara doğru kendisinin de sanki kafası karışmış çünkü anlamadığım birkaç nokta vardı.
Ana karakterin yattığı herif -Jasper- tam olarak kime takıntılıydı? Mikayla'ya mı yoksa bizim ana karaktere mi? Aynı zaman profesör vardı bir tane. Mikayla'ya takıntılı gibi bir şeydi ama daha sonra kıza saldırıda bulunanın Jasper olduğu ortaya çıktı(?) Açıkçası kafamda oturmayan şeyler var ya da ben gerizekalıyım da anlamadım.
Bu arada kitapta ölen hiçbir karakter için üzülmedim. Sonuna kadar güvendiğim Wes bile şerefsiz çıktı. Allison kızım seni de tam sevdim derken içine ettin yani. Kız seni korumak istiyor, yaptığın şeye bak. Salak mısın sen? HA SALAK MISIN?
Tabi bizim ki biraz beni de delirtti falan ama onun yerine kendimi koyunca bende aynı tepkiyi verirdim herhalde diyorum ama bizim kızın yaptığı tek bir hata vardı, o da Allison'u zorla öpmekti ki zaten sonrasında pişman olduğunu hatırlıyorum.
Bunların dışında söylemem gereken bir şey var mı diye düşünüyorum ama sanırım yok, zaten bugün bitirmiştim kitabı. Bu kadardı, görüşürüz.