2024 46. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2024 21:36
10 Numaralı Kamara ve Kapkaranlık Ormanda'nın çok satan yazarı Ruth Ware kaleminden: "O Kız" Herkes ona hayrandı,ama biri ölmesini istiyordu Son zamanlarda seri bir şekilde okuma yapamıyordum ta ki bu kitaba kadar. Nerdeyse 500 sayfaya yakın bu kitabı hangi ara okuyup bitirdim anlamadım. Tam da sevdiğim tarz olunca bir solukta okudum bitti. Bazıları kitabın gereksiz uzatıldığını düşünmüş ama ben tek bir sayfasından bile sıkıldığımı hatırlamıyorum. Her satırını, her cümlesini farklı duygular yaşayarak ve hepsini de çok severek okudum. Bu yılın okuduğum en iyi kitaplarından biriydi diyebilirim.Özellikle ters köşeli,sürpriz sonlu gerilimi yüksek kitapları seviyorsanız bence bu kitaba da bayılacaksınız.Kesinlikle tavsiyemdir, ben çok beğendim Konusuna gelecek olursam; Hannah, Oxford Üniversitesi'ni kazandığında bambaşka bir hayata adım atar.Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir, kendisi bile.Bu değişimin en büyük nedeni güzeller güzeli, zengin, züppe oda arkadaşı April'dir. April, Hannah 'ın hayatında öyle bir yer edinmiştir ki, ölümüyle Hannah'ın hayatı altüst olur. April'in ölümüyle Hannah'ın hayatı bir kez daha bambaşka bir yolda ilerlemeye başlar. Eğitim hayatını yarıda bırakan Hannah, April'i bir nebze de olsa unutmak için başka bir şehire taşınır. Aslında kitabımız iki kısımdan oluşuyor, "Önce" kısımlarında April öldürülmeden önceki üniversite ve gençlik yılları, "Sonra"kısımlarında ise April'in ölümünden sonraki 10 yıl anlatılıyor. Hannah,April'in ölümüyle ilgili olarak kapıcı Neville'yi suçlamıştı. 10 yıl boyunca hapiste olan Neville'nin ölümüyle Hannah doğru kişiyi suçlayıp suçlamadığı konusunda kendisi ile bir iç hesaplaşma yaşamaya başlar.Ya katil o değilse, gerçek katil elini kolunu sallayarak ortalıkta dolaşıyorsa? Bu sorular Hannah'ın beynini kemirirken bakalım gerçeğe ulaşabilecek mi? Hannah,gerçeği öğrenmek uğruna nelerden, kimlerden vazgeçecek? Ya katil tanıdığı biriyse ... En yakın dostlarından biri, öğretmeni, ya da kocası? Kesinlikle sonunu tahmin edemediğim, tam her şey bitti, buraya kadar derken yeni bir gelişme ile heyecanı arttıran, ters köşeleri ve sürpriz sonu ile çok sevdiğim bir kitap oldu
O KızRuth Ware · The Kitap Yayınları · 2024213 okunma