·600 syf.····Okunma: 30 Aralık 2024 21:52 Sonunda, tarihi savaşlardan ya da krallardan değil, kültür özünden anlatan çok güzel bir kitap okuyabildim. Dünyanın her bir köşesinden izlerle, sanatsal ve en önemlisi yormayan izlenimlerle, sürükleyici bir akademik kitap olduğunu bilseydim, bu zamana kadar kesinlikle okurdum. Yazar, asla akıl vermiyor, asla yönlendirmiyor, anlatıyor ve sen de dinliyorsun. X kişisi şöyle yaptı ama şu şu sebeplerden ötürü gibi yönlendirici yorumlardan uzak, tüm tarih kitapları arasında özel bir yere konulacak kadar yakın olduğunu düşünüyorum. Tarihe ilgisiz kişiler için sıkıcı olabilir zira lisans öğrencileri ya da akademi personeli için yazıldığı önsözde yer alıyor, yine de benim gibi sıfır tarih bilgisi olanlar da kesinlikle zevk alacaktır. Şahsen kimin zevk aldığı kimin almadığı beni -tüm samimiyetimle söylüyorum- zerre ilgilendirmiyor. Kendi düşüncelerimi en çok kendim için söylüyorum, hepsi bu.
Ben, PDF'ten okuduğum için eminim atladığım hususlar oldu, ancak en kısa sürede basılı olarak temin edip uzun uzun notlar alıp ileri okumalar yapabileceğim nadide bir kitap olduğunu değerlendiriyorum.