2024 18. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 23:21
KLEPTO MAMİ || SERENAY GÜLER Merhaba, sizlere bugün harika bir kitapla geldim öncelikle sizlere biraz kitabın adının anlamından bahsetmek istiyorum Kleptomani bir insanın istemeyerek, sebepsizce hırsızlık yapması demektir hikayemiz bu anlam üzerine şekilleniyor. Ayrıca kitabımız gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek kurgulanmış bu detayı kitaba olan heyecanımı daha da arttırdı. Kitabın konusuna gelecek olursak hikayemizi bizzat Fulya'nın ağzından okuyoruz Fulya yetiştirme yurdunda arkadaşı Behram ile aynı köyde yaşayan ailelere evlatlık verilir ve hikayemiz başlar. Fulya ve Behram henüz yetiştirme yurdunda yaşarken oranın temizlik görevlisi olan Dora onlarla yakından ilgilenmiş ve şefkat göstermiştir ama bir tesadüf vardır Dora'da Fulya ve Behram'ın evlatlık verildiği köyde yaşamaktadır. Dora herkesin sevdiği iyi kalpli bir insandır ama zamanla yolunda gitmeyen bir şeyler olur ve köyde eşyalar kaybolmaya başlar bir müddet gözler Dora'ya çevrilir kaybolan eşyaları alan Dora'dır ve o bir kleptomanidir. Fulya ve Behram Dora'nın hastalığının iyileşmesi için çabalarken ortaya bazı sırlar çıkar ve bu ortaya çıkan sırlar herkesin hayatında sarsıcı değişiklikler yapmaya başlar. Özellikle Dora ve Fulya'yı etkileyecek sırlar vardır. Bu süreçte üniversiteye giden Fulya ve Behram bu sırlarla boğuşurken Behram'ın Fulya'dan sakladığı bir şeyler vardır bir gün Fulya'da da bazı belirtiler çıkmaya başlar içinde bastıramadığı duygularla boğuşur istemsizce insanların eşyalarını alır O da bir kleptomani hastası olmuştur onun bu hastalığının çıkması şüphelendiği bazı şeyleri daha da güçlendirir. Fulya ve Dora arasındaki bağlantı nedir? Fulya'nın ortaya çıkarmaya çalıştığı sırlar hayatında ne gibi değişikliklere sebep olacaktır? Behram Fulya'da ne saklıyordur? Çok daha fazla soru ve cevapları kitapta sizleri bekliyor olacak çok severek okuduğum kısa ama bir o kadar etkileyici bir hikayeydi çok sevdiğim bölümlerden birisi de Dora'nın hastalığını öğrenen köylünün birlik ve beraberlik içinde yardım etme çabasıydı bu detay ben de çok güzel hisler bıraktı. Belki farkında olarak ya da olmayarak bu tür hastalıkla mücadele eden insanlarla beraber yaşıyoruz onlara karşı yaklaşım tarzımızın ne kadar önemli olduğunu yazarımız çok güzel bir üslupla anlatmış sadece bir hikaye okumakla kalmayıp çok önemli mesajlar veren, dersler çıkaracağınız bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kitapla Kalın
Klepto MamiSerenay Güler · İkinci Adam Yayınları · 202427 okunma