2024 49. kitabı
Kış Rüyası •||• Ayşenur İnce Elif de Yusuf’u izliyordu. Eylül den gözlerini alamayan Yusuf’u. İki öksüz çocuk, ortak bir hayal. Yuva ve aile özlemi.. Görsellerden anladığınız üzere beni paramparça eden kitabımızın ismi Kış Rüyası. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştığım kitap, geçmiş ve günümüz arasında mekik dokuyan, soğuk kış günlerini okuyucusuna sonuna kadar hissettiren bir kurguydu.. Onlarca çocuğa annelik yapan İclal annenin 3 çocuğunun buruk hikayesi.. Yetimhane anılarını her okuduğumda gözlerimin dolması, minik kalplere yüklene o ağır kimsesizlik hissi Kitabın içine girip tüm çocuklara sarılmak istediğim doğrudur Yusuf Ali, Melek ve İsmail Keşke yollarınız hiç ayrılmasaydı çocuklar, keşke.. Bana yetimhanedeki 3’lü arkadaş grubu kaybolan yıllları hatırlattı. Tabii ki konusu apayrı ama beni o günlere götürdü mü götürdü Şimdi kısaca konusuna değinmek istiyorum. Yusuf Ali yetimhanede büyümüş ve kendisini herkesten tamamen soyutlamış bir çocuktur. 5 yaşındaki çocuklar oyuncak hayali kurarken Yusuf Ali’nin tek dileği bir aileye, bir yuvaya sahip olmaktır. Canım Yusuf Ali Tüm umudunu yitirdiği o karlı gecede ona yeniden umut etmesi gerektiğini hatırlatan bir ses duyar. Minik bir bebeğin sesini… Yetimhanenin bahçesine bırakılan çocuk Yusuf Ali sayesinde ölümden kurtulmuştur. Minik bebeğe Melek adını veren Yusuf Ali için o günden sonra Melek ailenin de, yuvanın da adı olur. Meleğinden asla ayrılmak istemeyen Yusuf Ali ve İsmail yetimhanedeki bebeklerin daha çabuk evlat edinildiğini bildikleri için Melek için her gelen aileye meleği kötülemeye başlarlar. Bazen onu boyarlar, bazen pisliğe batırırlar, bazen ise deli gibi ağlaması gerektiğini minik Meleğe anlatırlar. Bu çabalarına ağlamamak inkansızdı. Türlü türlü oyunlarla aile bildikleri Melek’i kaybetmekten kurtulan bu iki çocuk bir gün onları zorlayan bir aileyle karşılaşır. Melek, Yusuf Ali’nin söylediği şekilde ağladığı için onu almaktan vazgeçeceğini düşünen Yusuf Ali annenin ısrarına ve anlattığı şeylere inanarak Melek’in evlat edinilmesine izin verir. Aile Melek’i her zaman Yusuf Ali’ye getirme sözü verir ama her sözü gibi bu sözü de yerine getirmezler. Ben kurguyu çok severek okudum. Onlarla üzüldüm, onlarla ağladım, onlarla mutlu oldum. Yazarın kalemini çok severek okudum. Kitaplığımda yazarın El Gibi kitabı mevcut en yakın zamanda onu da okumak istiyorum. Satışı bol, 2. Kitabın basım tarihi yakın olsun aminnn Ayşenur İnce
Kış Rüyası DilhunAyşenur İnce · Parola Yayınları · 2024325 okunma