Haremimde yer kalmadıı
2025 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2025 00:13
2025'in ilk dakikalarında inceleme yazmak mı? Tam benlik işş. Kitabı ben gayet beğendim ya hoştu, güzeldi okunmaya değer kitap okuyamama sıkıntısından kurtarabilecek bir kitap (hastalığın ismini unuttum) öncelikle konusu ile başlıyorum her zamanki gibi. Piper adında bir kızımız var. Piper her şeyini sosyal medyaya yansıtan, hayatı partilemek, beğeni almak, ilgi odağı olmak olan biri ve birgün partide işler rayından çıkıyor ve hapse giriyor. Üvey babası tabi onun bu haline çok kızıyor hiçbir iş yapmaması falandan yakınıyor ve onu merhum babasının barını işletmesi için doğduğu kasabaya gönderme kararı alıyor. Kızımızın kız kardeşi de Piper'ı yalnız bırakmak istemediği için işlerini uzaktan halledecek şekilde ayarlıyor ve onunla gidiyor. Kasabada Piperın 1 hafta bile dayanamayacağını düşünen tekne kaptanı Brendan ile tanışır ve hikaye tam olarak başlarr. Kitabın arka sayfasını okuduğumda "İriyarı ve kaba tekne kaptanı Brendan ile tanışır." Asıl erkek karakterimizin kıza fazlaca ön yargılı, kaba, böyle benim sinirlerimi tepeme çıkaracak cinstten hâl ve hareketleri olacak, ilk kızımız hoşlanacak bunun peşinden koşacak buna ve üvey babasına sandıkları gibi biri olmadığını kanıtlayacak falan diye düşünmüştüm ama asla öyle olmadıı. Evet ilk başta kasabaya ayak uyduramaz diye bir şeyler dedi(normal olarak) ama bu durum çok uzun sürmedi ve çok ciddi bir kabalık şekilde değildi hiç değilse benim için değildi çünkü odun kelimesini yansıtan karakterler okuduğum için daha önce benim için gayet idealdi hatta idealimin bile üzerinde bir tık diyebilirim. Kız karakterimiz ise gayet iyiydi öyle bir hayattan çıktığını düşünürsek gayet güzel idare etti yazar ne çok uçuk sanki 40 yıldır orada yaşıyormuş gibi göstermişti ne de çok abartılı göstermişti bence karakterin ayarı gayet iyiydi. Erkek karakterimiz zaten fazla fazla iyiydi öyle yok aşık olmadım olamam falan diye fazla saçma salak kendini ikna etme çabalarına girmedi adam gibi sevdi kız kasabada yaşamak istemezse diye başka yere teknesini çekmeyi bile düşündü sonlarda çözüm odaklıydı yani "ben buraya aitim hiçbir yere gitmem" kafasında değildi sadece kızdan burada kalmasını fedakarlık yapmasını istemedi kendi de düşündü ve bu benim çok hoşuma gittii. Bunlar dışında kasaba halkı ile arası da güzel anlatılmıştı gelir gelmez kızı 40 yıldır tanıyormuş gibi samimi değildi ama samimiydi de hani o ayarı gayet tutturmuş yazar anlatabiliyor muyumm. Küçük bir detay var ben gereksiz fazla ağladım. Kitapta ağlanacak hiçbir şey yok ciddi ciddi hiçbir şey yok ama ben kasabada biyolojik babası ile ilgili geçen her konuda hüngür hüngür ağladım o adamın ölmeden önce de yastığının altında fotoğraf olması falan beni çok etkiledi ya keşke yaşasaydı, kızlar babalarına bu kadar uzak olmasaydı diye düşündüm Piper ve kardeşi Hannahtan çok ben taktım babalarını valla kırgın bir anıma denk geldiği için fazla anlam yükleyip ağladım maalesef... Diyeceklerim bu kadar kitap yetişkin içerik barındırıyor. Tek kitaptan oluşuyor ama yanlış bilmiyorsam bir kitap daha var o da Kardeşi Hannah ile ilgili nasıl bir sıralama ile okunduğu ya da birini okuyup diğerini okumamak falan çok önemli değil ama elinizde iki kitap varsa ilk bunu sonra diğerini okumanızı öneririmm. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederimmm
Bir Yaz BoyuncaTessa Bailey · Martı Yayınları · 20221,520 okunma