2025 1. kitabı
Böyle küçük ama çarpıcı kitapları çok seviyorum. ‘Böyle Küçük Şeyler’ de tam beklediğim gibi kısa , doyurucu ve kendini bulmak üzerine yazılmış çarpıcı bir hikaye. Bill Furlong, ana karakterimiz babasını hiç tanımamış , annesini de erkenden kaybeden bir yetişkin olarak karşımızda. Kendi huzurlu ailesini kurmuş olan Furlong dışarıdan baktığınızda odun ve kömür işinin patronu ,beş şahane kızın babası ve sevilen bir eş olarak mutlu bir birey. Halbuki içinde yatan baba özlemi, babasına olan merakı sayfalar arasından bir anda beliriveren yarası. Kitabın ilk sayfalarında Furlong’un annesi ve yaşadığı yer hakkında bilgi edindikten sonra kitabı ikiye ayırarak devam edeyim. Noel öncesinde manastıra odun siparişini teslim etmeye giden Furlong ve sonrası. Furlong’un kömürlükte bulduğu kız bakın nasıl kendi özgürlüğüne giden yola dönüşüyor. Kitabın son sayfasında görüyoruz ki yazar aslında Magdalene Çamaşırhanesinde yaşanılanları bize göstermiş. Orada yaşanılan acı geçmişi gözler önüne seren bu kısa hikaye adeta bir direnişi simgeliyor. Daha uzun olsaydı yine sürükleyerek okunacak bir hikaye. Çarpıcı ve çok sevdiğim bir kitap oldu. Bu kitabı bitirince şunu da düşündüm ki kitaplar, gerçekten de yaşanılanları ve unutulmaması gerekenleri ifade eden en güzel araçlardan biri.
Böyle Küçük ŞeylerClaire Keegan · Jaguar Kitap · 20223,608 okunma