İşte Böyle Başlıyor
2025 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2025 15:58
Psikolojik ,gerilim bir de polisiye kurgusu eklenirse eserin olay kurgusunu beğeneceğiniz #işteböylebaşlıyor eserini okumanızı tavsiye ederim. Eser ilk başta yaşanılan olay sırasındaki mekanda başlıyor. Bir yatakta iki kişi kanlar içerisinde polis memuru tam yaklaşırken birisinden ses gelir , tabi bir de içeriden bebek ağlama sesi... Mark ilk eşinin evde ölümü sebebi ile psikolojik olarak kendini dış dünyaya kapatmış durumdayken ablası kendisine korumacı rolüne bürümüş ve sürekli yanında bulunmaya çalışıyor . Tabi Cleo 'nun kardeşine bu kadar korumacı olmasının da bir psikolojik sebebi var. Fotoğraf galerisi olup , güzel işler ile başarılı olmuş bu iki kardeşin iş vesilesi ile Evie olaya dahil oluyor. Mark ile Evie birlikte yaşamaya hatta plansız bir de çocukları oluyor ki bu bebek evde en günahsız Lulu oluyor . Mark 'ın ölümü ve ölümüne sebep olan gerçekleri ilerleyen bölümlerde merak duygusunu kaybetmeden okuyoruz . Karakterler üzerinden aslında gerçek hayatta yaşanılan bastırılmış ya da tedavi olunmayan psikolojik rahatsızlıklara dikkat çekilmiş . Bedenin acı çekmesinden haz alan sadist diye tabir edilen rahatsızlığın aslında derin yaralara sebep olup , genelde birçok kadının hayatlarına son vermesine kadar ilerliyor. Bastırılmış duygular , aile bağları , arkadaşlık, psikolojik rahatsızlıklar ve çözüm bulma yolları ile kendini kaybetmeye kadar ilerleyen bir dram bu eserde sizi karşılıyor. Yazar konuyu işleyiş olarak polisiye ruhu katıp, gerilim birazda psikolojik bulgular da katınca eseri okumak oldukça keyifli oldu. Birçok kadının haykırışı Evie ile yankı bulmuş. Sonlarına doğru tahmin etmeme rağmen sıkılmadan okuma zevkine eriştim diyebilirim. Türü okuyanlara keyifli okumalar dilerim.
Polisiye ~Psikolojik Gerilim
İşte Böyle BaşlıyorRachel Abbott · The Kitap · 0278 okunma