Selam Celal Şengör 'ün kitaplarını okumaya başlıyorum, herkesin de okuması gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum. Bilgi deposu denilen bir tabir var ya... İşte bence Celal Hoca da bir bilgi deposu ve biz de heybemizi ne kadar bilgi ile doldurursak o kadar şanslıyız.
Kitapta yer alan aforizmalar değişik ortam ve içeriklerde Celal Şengör 'ün dile getirdiği düşüncelerinden derlenmiş özdeyişlerdir. Bunlar dokuz başlık altında yer alıyor:
*Bilim
*Felsefe
*Düşünce
*Toplum
*Şahsiyetler
Her zamandaki gibi severek okudum ve sizlerle de birkaç #alıntı paylaşmak istiyorum
Bilim sürekli yanılgılar silsilesi içinden geçerek günümüze gelmiştir.
Evrim, değişimi kasteder.
Problemleri tanımlayabilmek için zamanının bilgisine hâkim olmak gerekiyor.
İnsanın ve hayatın gelip geçiciliğine şahane bir örnektir tarihi yapıları gezmek, bu insana kibrinin ne kadar yersiz olduğunu gösterir.
Atatürk hatasız değildi. Onu büyük yapan, gördüğü hatalardan derhal geri dönmeyi, hatalı uygulamalardan hemen vazgeçmeyi kabul etmesi olmuştur.
Antik Kemalist fikirleri olanların küstahlıkları cahilliklerinden gelir.
Atatürk'ü ayrı kılan hem görgü ve tahsili hem de zekâsının çok daha fazla olmasıdır.
Yenilik yapacak kişinin yeniliği eleştirecek bir temeli yoksa yenilik yapması mümkün değildir.
Vicdandan önce o vicdanı sağlayacak kadar akıllı insanlar yetiştirmek ve toplumu değerlendirmek önemlidir.
Hür tartışmanın olmadığı yerde herhangi bir ilerleme olamaz. Onun için teokratik toplumlar gelişememişlerdir.
Büyük insanlara saygı duymak onların her dediğine inanmak demek olmamalıdır.
Akıllı insan problemin çözümü ile ilgilidir, apt*l ise kendi kafasındaki herhangi bir fikri çözüm diye dayatmak ister.
Fatih Sultan Mehmet tam bir serbest düşünürdür. Hiçbir şeyin kendisini sınırlamasına izin vermez.