·400 syf.····Okunma: 14 Aralık 2024 21:31 Elspeth Spindle’ın bir sisin içine hapsedilmiş ürkütücü Blunder
Krallığı’nda güven içinde yaşayabilmek için şanstan daha fazlasına
ihtiyacı vardır. Bir canavara... Kâbus dediği bu kadim, kurnaz ruh
kafasının içinde yaşar. Onu korur. Sırlarını saklar.
Fakat her şeyin bir bedeli vardır, özellikle de sihrin.
Elspeth orman yolunda gizemli bir haydutla karşılaştığında hayatı
temelinden sarsılır. Gölgeler ve aldatmacalarla örülü bir hayata
sürüklenen Elspeth, Blunder’ı dört bir yanını saran kara büyüden
kurtarmak için tehlikeli bir göreve dâhil olur. Ne var ki haydut
bildiği kişi Kral’ın öz yeğeni, Blunder’daki en tehlikeli adamların
komutanından başkası değildir... ve vatana ihanet suçlusudur.
Öncelikle AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Anne karnından beri fantastik olan her şeye büyük bir hayranlık beslerim ve maalesef bunun artık çoğu kitapta olanları tahmin etme ve keyif alamama gibi kötü bir hastalığa dönüştüğünü söylemek zorundayım. Günümüz yazarlarının bazıları da bunun farkında olduğu için genelde uyduruk bir büyü sistemi yazıp bizi özgün olduklarına ikna etmeye çaılışırlar. Ancak bu kitap. ARKADAŞLAR BU KİTAP. Size bu kitaptan kasvetli karanlık ve koyu yeşil ağaçlarla bezeli, sisten kimsenin gözünün önünü görmediği bir orman kokusu geliyor desem. Yazar evrenine o kadar hakim ki, evreni sizi hemen kucaklayıveriyor. Karakterlerine gelecek olursak, ana karakter Elspeth Spindle'ın güçlü ve zeki karakteri kitabı okumanızı kolaylaştırıyor. Ki erkek karakterimiz Ravyn'da çok iyi ama genel olarak baktığımızda klişe yazılmış bir karakter. Konusundan bahsetmeyeceğim spoiler vermek istemiyorum yukarda arka kapak yazından öğrenebilirsiniz. Son olarak kitabı la rosa enflorece şarkısıyla okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar!