·432 syf.····Okunma: 04 Ocak 2025 22:56 Bir zamanlar eski bir krallıkta yaşayan kralın üç kızı varmış. En büyükleri Riva kendi yaraları hariç başkalarının yaralarını iyileştirebilen bir şifacı. Keyne kendini olduğu gibi topluma kabul ettiremeye çalışan ortanca kardeş. Sinne güzeller güzeli, dünyayı görmeyi arzuluyor.
İlk yüz sayfası annelerinin misafiri olarak gelen ve Hristiyanlığı yaymakla görevli olan rahip Gildas'ın kardeşlere ve ülkeye büyüyü unutturmaya çalışması, eski gelenekleri yok ettirmeye çalışmasını anlatıyor. Aslında her şey Riva'nın ormanda kaybolması ve onu Tristan adında birinin bulmasıyla başlıyor. Bir de onun yanında dolaşan hizmetkarı gibi olan Osred var. Açıkcası Os kitaptaki en sevdiğim erkek karakterdi. Her ne kadar yan karakter olsada.
Kitap Saksonların Dumnonia'yı işgal etme arzuları sonucu Dumnonia halkının korku içinde geçirdiği zamanı anlatıyor. Bu kitapta eksik olan tek şey hayvanlardı. Kesinlikle büyülü hayvanlar tarzında şeyler olmalıydı çok yakışırdı kitaba. Ayrıca karakter gelişimi çok iyiydi. Kitabın başındaki Keyne ile sonundaki arasında bir uçurum vardı. Ayrıca Riva'nın gücü en baştan beri belliydi fakat diğerlerinin güçleri sonradan ortaya çıkıyor.
Sinne... Ah Sinne. Senin hakkında bir şey demek istemiyorum ne desem spoiler olacak. Riva keşke hiç değişmeseydin.
Kısacası kitap sizi içine çekiyor, kitabı bırakamıyorsunuz. Resmen beni büyüledi. Kitapta minik bir ters köşe var onu önceden tahmin ettiğim için çok keyif alamamıştım, ama anladığım şok olmuştum. Kitap üç kardeşin ağazından anlatılmasına rağmen çok akıcıydı, hiç kopukluk yoktu. Alın aldırın pişman olmazsanız. Eğer fantastik ve tarih karşımı şeyler seviyorsanız :)
Arka Kapak
Kadim krallık Dumnonia'da eski bir sihir yaşıyordu. Kral Cador bunu bir zamanlar bilse de unutmuştu. Artık bu sihir kral yerine onun üç çocuğunu çağırıyordu. Riva kendi yaraları dışında başkalarıın yaralarını iyileştirebiliyordu, Keyne gerçekte olduğu gibi kabul edilmek için savaşsyordu. Sinne ise dünyayı görmeyi arzuluyordu.
Üçü de halklarının istilacı Saksonlara karşı son kalesinde hapis hayatı yaşamaktan korkuyordu. Ancak gökyüzünden kül yağdığı gün değişim gelecek, kendi yollarını çizmek için savaşmak zorunda kalan kardeşler, dolandıkları ihanet ve kalp kııklığı ağına rağmen Britanya nın kaderini şekillendirecekti.