Puan vermedi·376 syf.····Okunma: 05 Ocak 2025 16:04 “İlk eleştirim kitap boyu Pardue nun bir küçücük çocuk gibi bir de yetişkin biri gibi davranışı arasındaki gelgitlere. Karar verelim tam olarak hangi konumu seçiyoruz. Bir bakıyorsunuz yaşının gereği gibi davranıyor bir bakıyorsunuz aşırı olgun boyundan büyük yaklaşımlar sergiliyor. Bu durum çok tutarsızdı. Birde gerilim bile isteye yapılmaz arkadaş. Eve geldiğinde kapını aralık buluyorsan ve evin ıssızlığın ortasındaysa ay bi elimi yüzümü yıkamam lazım kafasıyla girmezsin o eve. Giren kişi çıkmıştır heralde deyip devam etmek nedir. En arkasını dönmemesi gereken yerde arkasını dönüyor ve bi olay patlak veriyor ama sonra üç beş sayfa içinde hemen yoluna giriyor. Bu neyin şansı arkadaş, o kadar falsoya iyi hayatta kalıyorsunuz. Elimi uzatsam değeceğim ama hava karanlık diye beni görmüyor mesela caniler. Tamam ufak tefek saçmalamayı görmezden gelip heyecana kapılmayı ben bilirim ama hangi birini görmezden geleyim ay gene mi dört ayak üstüne düştün vay be diye diye geçti kitap. “ Buraya kadar yazdığım her şeyi okuduğum ilk iki yüz sayfanın sonunda yazmıştım. Kitap adı nasıl biteceğine dair fikir veriyor ve sonunu tahmin ediyorsunuz aslında ve muhtemel bitiş için de o tutarsızlıklar makul bir hal alıyor ama hararetli bir kovalamaca okuma istediğimi bölen tutarsızlıklara yine de hiddetliyim :) sonunda da bir iki damla göz yaşı akıttı ama bu da ayrı bir mevzu. Bu kurguyla bence bir tık daha güzel olabilirdi gidişat ama demekki sonunu bağlarken “hııı demek bundanmış” dememizi istemiş yazarımız. Emeğine sağlık , hızlı okunan bir kitap.