Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 01 Ocak 2025 21:05 King in en merak ettiğim serisi olabilir.Ama hep bir mesafe vardı aramızda. Sebebi ile aşırı uzun olması. 2018 yılında bu kitabı seri olduğunu bilmeden okumuştum ve tabi beğenmemiştim. Çünkü sonuç yoktunuz olay neydi neden oldu sonu neden böyle bitti kafamda bir sürü soru işareti vardı. Sevememiştim o yüzden. 2024 yılında yeniden King okumaya karar verip bir kaç kitabını okuduktan sonra artık kule serisine başlama kararı verdim. King bu seriyi yazarken Yüzüklerin efendisinden etkilenmiş. Zaten bende kendisi tam bir yüzüklerin efendisi fanatiği. Nerdeyse tüm kitaplarında atıfta bulunuyor. Kule serisi için tüm romanlarının birleşimi olduğunu söylüyor çoğu sadık okur. Tamamen fantastik bir eser. King diyince ben nedense illa bir korku gerilim bekliyorum kitaptan. Olaylar çölde geçiyor ve bu durum da bana Duneyi anımsattı okurken. Çölü ve orda yaşamı harika bir şekilde tasvir etmiş. Çok basit sade bir dille yazmış. Okuması oldukça kolaydı. Akıcı sayılır. Serinin ilk kitabına göre bence biraz sönük kalmış. Daha heyecan uyandırıcı olmasını beklerdim seriye devam edebilmek adına. İkinci kitap için sabırsızlanıyorum