Bugün sizlere gerçek hayattan esinlenilerek birbiriyle iç içe geçmiş hayatları anlatan @seren_ay_ozcn_glr 'e ait bir kitap ile geldim.
Kleptomani en genel tanımı ile istem dışı, ihtiyacı olmamasına rağmen yapılan hırsızlık olarak bilinmektedir.
Daha önce hiç kleptoman olan birisi ile karşılaştınız mı? Çok sevdiğiniz birisinin hırsızlık yaptığını ve bu hareketini sürekli tekrarladığını fark etseniz ne yapardınız? Ya bir köy halkı sizce hırsızın kim olduğunu öğrenirse ne yapar?
Kitabımız Fulya ve Behram'ın yetiştirme yurdunda görevli olan ve bu ikili ile ayrı bir bağı olan Dora'nın bir köyde farklı ailelere evlatlık alınmalarını sağlaması ile başlıyor. Dora, uzun zamanlardır yardımını gördüğü Nikos'un evinde kalırken Fulya ve Behram ile de sık sık görüşüyor. Bu görüşmeler sırasında bizler de onların hayatlarını okurken aynı zamanda Dora ile Nikos'un arasında nasıl bir bağlantı var, Dora neden Fulya'ya karşı bu kadar hassas gibi soruların cevaplarını buluyoruz.
Karakterlere değinecek olursam hepsi birbirinden güzel yüreklere sahip gibi geldi bana. Nikos, iyi bir insan ve babaydı ancak herkes gibi bencil yanı da vardı. Kendisi saklarken Fulya'ın öğrenmesini istemesi garip gelmişti. Dora, hayatı mücadelerle geçen her şeye rağmen güçlü kalabilmiş birisi bence.
Sanırım ben en çok Aylin'i sevdim. Fulya 'nın üvey annesi Dora'ın yakın arkadaşı Aylin bence bir insanın sahip olabileceği en iyi kişi olabilir. Fulya'yı öz kızı gibi yetiştirmiş ve Dora'nın her an yanında olmuş, onun için hemşirelerle konuşması, onu incitmeden istediklerini bir poşete doldurması savaşında yardımcı olması bana çok özel geldi.
Şeyma karakteri ise hiç beklemediğim birisiydi, Behram ve Fulya dostluğu klasik bir şekilde aşka döner sanıyordum ama öyle olmaması hoşuma gitti. Şeyma'ın, Fulya'yı incitmeden anahtarlığı iletmesi çok ince bir hareketti.