2025 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2025 00:00
Muzaffer izgü bu güne kadar mizah yazarı olarak ezberimdeydi ama daha önce hiçbir kitabını okumamıştım. Bu kitabı sahafta görür görmez aldım ve akşamında hemen okumaya başladım. Kitabın daha ilk hikayesinde "Evet, adam ününün hakkını veriyor" dedim. Kitap öyküler şeklinde oluşuyor ve çoğunda bir baş kahraman var. Bu kişi bazı öykülerde iyi biri, bazılarında kötü ama ortak yanları; bu kişiler üzerinden toplumdaki sorunlar gayet iyi açıklanmış. Genel konular; torpil, rüşvet, devlet malını kendi çıkarları için kullanan müdür ve diğer üst mertebeler, milletçe sahip olduğumuz kötü özellikler şeklindedir. Ve bu konulardan da hareketle iyi özelliklere sahip karakterlerin varlığını sürdürememesi,tam tersi karakterin ise refah içinde bir yaşam sürdüğünü görebiliriz. Yazar bu öyküleri gayet normal bir şeymiş gibi anlatıp bizim de artık bu olanları ne kadar kanıksadığımızın ve normalleştirdiğimizin farkına vardırıyor. Ve bence kitabı etkileyici kılan şey tam olarak yazarın bu anlatım biçimidir. Kitapla ilgili düşüncelerim bunlardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Devlet Babanın Tonton ÇocuğuMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 2006116 okunma