Spoiler!!!!!
İthaki yayınlarının çevirdiği, hatta 'bantmag'de ilk 100 kitap içerisine giren kitaplardan biriydi. Bunu görünce kitabı satın alasım geldi. Ancak İngilizcesinin kolay olduğunu görünce orijinalini okuyayım dedim. Yazarı biliyordum ancak bu kadar garip ve korkunç hikayeler yazdığını bilmiyordum. Birkaç (yanılmıyorsam 7) hikayeden oluşuyor, hepsi de İspanya'nın şehirlerinde, daha çok ıssız veya 'kötü' sokaklarında geçiyor. Yıllar önce t-cavüz edilmiş çocukların ruhunun gezdiği bir bölgeden tutun 0lmüş sanatçının c3sedini yemeye çalışan fanlara kadar manyak öyküler var.. Yani her bölümün sonunda durup bi' nefeslenmem gerekti. Ama garip bir şekilde ilgimi de çekti, kitabı yarım bırakasım gelmedi.
Bu tarz garip korku hikayelerini seven insanlar için birebir olduğunu düşünüyorum, gerçi 'korku' kategorisine ne kadar girdiği tartışılabilir. Tüyler ürperticiydi ancak alışık olduğumuz 'korku' türünde değildi bence. Yazarı sırf merak ettiğim için farklı kitaplarını da okurum büyük ihtimalle, ama herkese de önermem. Ayrı ayrı hikayelerden oluştuğu için pek içini anlatamadım, kendi içimi döktüm ama olsun!! İncelememi buraya kadar okuduysanız thx <3