2025 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2025 12:17
3 kısa öyküden oluşan akıcı bir kitaptır. Kitap içerisindeki öyküler şu şekildedir: - Lyon'da Düğün - İki Yalnız İnsan -Wondrak Kısa bir şekilde içeriklerine değinecek olursak; Lyon' da Düğün öyküsünde hapishanede idam saatini bekleyenlerin şahit olduğu tuhaf nikah anlatılmaktadır. "Aşk, Umut,Sevgi"temaları ön plana çıkmaktadır. İki Yalnız İnsan öyküsünde ise "Yalnızlık, dışlanmışlık" temaları ön plandadır. Acıları, duyguları ortak olan iki yalnız insanın birbirine karşı iç dökmelerine yer verilmiştir. Son olarak Wondrak öyküsü kitapta en son yer alan ve en uzun olandı. Bu öyküde de "dışlanmışlık" ön planda yer almaktaydı. "kuru kafa" diye adlandırılan bir kadın oğlan çocuk dünyaya getirir ve bu çocuğun da kendi gibi olacağını düşündüğü için düşük yapmaya çalışır ancak doğum gerçekleştikten sonra çocuğu normal bebekler gibi her şeyinin tam olması onu rahatlatır ve bebeğine sahip çıkar. Onu herkesten gizleyerek büyütmeye çalışır ancak belediye görevlileri çocuğun doğduğundan haberi olduğu için vaftiz edilerek deftere kaydı yapılır artık çocuk 18 yaşına gelmiştir ve 1914 yılında çıkan savaşta askere çağırılır. Oğlunu göndermek istemeyen anne oğlu için elinden geleni yapmaya hazırdır.
Lyon'da DüğünStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202139bin okunma