2025 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2025 00:00
Oscar Wilde’ ın okuduğum ilk kitabı Dorian Gray. Yazar ve kitap kendi döneminde katı ahlaki kurallardan ötürü hak ettiği değeri görememiş. Bu platform olmasa belki ben de keşfedip okuyamayacaktım. Kitapta sanat sanat içindir anlayışı tamamen benimsenmiş, cümleler özenle seçilmiş, çok güzel ve incelikli bir edebi dil kullanmıştı. Neredeyse her sayfanın altını çizecek duruma geliyorsunuz bir yerden sonra. Kötülük ve bencillik algısının bile edebi bir dille yazılarak ince nüanslarla düşünmeye sevk etmesi, bu kötü duyguları okurken içinizin sıkılmaması hatta bazen Dorian’ a hak verip onun için üzülmeniz bile, bence yazarın ustalığını göstermekte. En son Jack London’ın Martin Eden’ ında bu kadar etkilenmiş ve ana karakterle bu kadar yakından bir ilişki kurmuştum. İki kitabında sonu beni etkiledi. Ama hala en vurucu ve beni benden alan karakter Martin Eden.. Okuması keyifli ve akıcı, edebi dili ve değeri yüksek kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap, şimdiden keyifli okumalar..
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399bin okunma