2025 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 10:00
Herkese Merhaba ✓ •Bugün de 𝐇𝐞𝐧𝐢𝐳𝐞 𝐍𝐢𝐥𝐠𝐮̈𝐧 𝐊𝐚𝐫𝐚𝐭𝐚𝐬̧ 'ın kaleminden 𝐃𝐞𝐟𝐧𝐞 kitabıyla geldim. •Defne annesini küçük yaşta kaybetmiş babası ise farklı yerde çalıştığından dolayı asla tam anlamıyla aile sevgisi göremeyen biridir.Defne tekin bir karaktere sahip olmayan sevgilisi Ağahandan ayrılmak istiyor ancak ona bir türlü bunu kabul ettiremiyordur.Bir gün konuşmak için buluştukları yerde Defne yüksek bir yerden aşağı düşerek komalık olur. Bu kayıtlara intihar olaraktan geçer. Tek gerçeği bilen Defne ise gözlerini hiç bir şey hatırlamayarak açar.Bu süreçte yanında olan onu asla yalnız bırakmayan ablası Selma Rıza vardır. Defne 'ye her türlü desteği veriyor ve bir anne şefkatiyle ona yaklaşıyordur. Defne'nin olayının arkasında olan gerçeği aydınlatmak için elinden geleni yapıyordur. Sadece Defne değil cinayetten kurban giden diğer tüm kadınlar içinde çabalıyordur.Bir gün üst komşusu Sevran Bey onları geçmiş olsun ziyaretine gelir. Sevran Bey eşini ve kızını kaybetmiş yalnız yaşayan bir adamdır.Defne'yi kardeşi gibi görüp onun gizemini çözmeye yardımcı olur.Defne kendisi hakkındaki ilk gerçeği Sevran Beye açmış aslında Defne'nin o gece öldüğünü adının Deff olduğunu binikiyüzyirmiiki yılından geldiğini anlatır. Buraya gelmesinin asıl amacı Selma Rıza 'yı düştüğü kötü durumdan kurtulmak olduğundan bahseder. Sevran ilk başta anlam vermese de daha sonra Selma Rıza için her türlü zorluğa katlanır... Peki Deff olayları halledip geri dönebilecek midir? • Çok sürükleyici ve anlamlı bir eserdi. Kitaptaki olayların gerçek hayat hikayesinden alınmış olması beni çok etkiledi.Keşke kadın cinayetleri olmasaydı da hiç bahsetmeseydik.Verdiği mesajlar ve değindiği noktalar açısından unutmayacağım eserler arasında yerini aldı .Okumak isterseniz tavsiye ediyorum ✓✓✓
DefneHenize Nilgün Karataş · A7 Kitap · 202435 okunma