#okudumbitti "Herkese bir miras kalırmış ailesinden. Kimine yüklü miktarda para, kimine ev bark, kimine borç, kimine ise sadece acı... Bana ne kaldı biliyor musun? Her geçen gün içimde dallanıp budaklanan, beynimi kemiren, hiç bir zaman önünü alamadığım koca bir öfke. Hem de babamdan... Babamdan bana kalan tek miras, koca bir öfke ve sevgisizlik. "
Merhaba kitap dostlarım, @av.zekeriyacetin hocamın kaleme aldığı @inkilapkitabevi'nin okuyucuyla buluşturduğu,sizi derin bir psikolojik yolculuğa çıkaracak olan kitabı "Uzun Zaman Önce" ile geldim.
Kitabın tüm gelirinin Hatay depremzedelerine bağışlanması biz kitapseverleri de ziyadesiyle çok mutlu etti.Hocama bu vesileyle de çok teşekkür ediyorum.
Hayatımızın uzun bir dönemi olan çocuklukta yaşanan travmalar,o dönemde oldu bitti,olmuyor maalesef.Ömürboyu insanın yakasını bırakmıyor,kişiliğimiz istemesek de ona göre şekilleniyor.Kitabın kurgusunda da aile (baba) şiddeti gören bir çocuğun büyüyünce nasıl şiddet uygulayan bir birey haline geldiğini,hayatına yön veremediğini okuyoruz.Yazarın akıcı anlatımı bazı yerlerde yaşanan olayların tekrarı sonucu kesilmiş olsa da ben kitabı büyük merak içerisinde okudum.
Kitap baş karakter Selim'in koğuş arkadaşı Hasan'a geçmişini,çocukluğunu sonra da yakın tarihte yaşadıklarını anlattığı bir kurgu.Ailesi Erzurum'dan Eskişehir'e göç etmiş bir aile, ablaları ve kızkardeşi var, Selim'in babası bir tarikat üyesi,beş vakit namazında niyazında olan bu insan,ağzından din Allah düşmeyen insan,çocuklarına ve eşine gelince bunları Allah yarattı demiyor ve canları çıkana kadar hepsini dövüyor.Özellikle Selim,küçücük bedeninde yeşil hortumun izlerini taşıyor yıllar yılı.Anne faktörü çok etkisiz,ürkek,çocukları da o şekilde yetişiyor.Selim büyüyünce asla babası gibi olmayacağına söz veriyor, üniversiteyi kazanınca babası onu tek başına İstanbul'a göndermek istemiyor ve henüz 18 yaşındaki Selim'i 17 yaşındaki Perihan'la evlendiriyor.Yıllar içinde iki kızları oluyor,Selim zengin bir galerici oluyor,ama hep içindeki boşluğu doldurma çabasında.Perihan ona göre sadece kızlarının annesi.Gizem isimli kendinden hayli küçük bir kıza aşık oluyor ve aralarında toksik bir ilişki başlıyor.Gizem'inde yaşadığı çocukluk travması bakalım bu ilişkiyi nasıl etkileyecek?Sonları ne olacak?