Vebanın İşareti •||• Kevin Sands
Uyarı
1.Kitabı okumadıysanız ve seriyi okumak istiyorsanız lütfen yorumu okumayın
Serinin ilk kitabında Eczacı ölümlerini araştırıp Başmelek tarikatını ifşa eden Christopher, bu sefer Londra da baş gösteren Veba salgını için araştırmalara başlarken bir kahinin hastalıktan ölecek insanların isimlerini bildiğini öğrenir. Bir yandan kahinin verdiği isimler teker teker ölürken, diğer yandan birisi hastalık için panzehir bulduğunu söyler.
Hastalıktan kırılan şehrin üzerindeki kara bulutlar biraz da olsa aralanırken panzehiri bulan kişi çalışmaları için konseyden bir eczane ister ve sıfırdan bir eczane kurmak yerine Christopher’a ustasından kalan ama reşit olmadığı için üzerine alamadığı, sadece işletebildiği Blackthorn Eczanesi’ni verir.
Yanına istediği çırak ise Christopher’ın arkadaşı Tom’dur.
Sizce Blackthorn Eczanesini hali hazırda işleten Christopher varken neden onun yerine arkadaşı Tom’u çırak olarak ister?
#spoi
Çünkü yaptıkları şeyleri anlamayan, eczacılık bilgisi sıfır olan birine ihtiyaçları vardır. Bu kişinin Christopher’ın arkadaşı olması ise onlar için büyük bir darbedir.
Salgından nasibini alıp hastalanan Tom’u görmeye giden Christopher, ondan neler kullandıklarını tahmin etmesini ister. Bir şeylerden şüphelenmesi ise büyük bir sırrın, hatta belki de insanlık suçunun ifşalanmasına sebep olacaktır.
Tom ile Christopher’ın adım adım ipuçlarının peşinden giderlerken bizleri dolu dolu bir maceraya misafir ediyorlar.
Ben ilk kitabı da, bu kitabı da çok severek okudum. Okuyucuyu kitabın içine seçen bir konusu ve hızlı bir şekilde okunmayı sağlayacak anlatımı/çevirisi var. Ciddi anlamda bir polisiye kitabını seveceğim aklıma gelmezdi Ciddi ciddi 3. Kitabın çevirilmesini bekliyorum Umarım Peta ailesi bizleri çok fazla bekletmezler