2025 2. kitabı
Seriyi çok severek ve bağlanarak okudum. Tüm seriye genel bir bakış yaparak incelemesini yazacağım. Başlarda bize ne okuyorum ben dedirtiyor. Sayfalar aktıkça alıştırıyor kendini ama cilt cilt ilerledikçe hep bir değişim yaşandığını görüyorsunuz anlatım ve çizim dilinde. Bu değişimi anlamam biraz zor oldu. Bize çocukluğundan yetişkinliğine kadar bir karakterin bakış açısından çizip yansıtıyor yazarımız. Çocukluğunda yetişkinlere bakış açısı ve o korkutucu yanlarını çizimlerle bize veriyor ama ilerledikçe bu tarz değişiyor ve artık karşımıza çıkmaz hale geliyor. Çünkü ana karakterimiz büyüyor ve dünyaya bakış açısı da ona göre değişiyor. Çizer bize bunu sayfalarında aslında çok net belli ediyor. Seri ilerledikçe karanlık ve içinden çıkılmaz bir duruma bürünüyor. İlerledikçe iyi olmasını beklerken ana karakterimizin hayatı gibi çok karışık bir hale giriyor hikaye. Başlarda bize verdiği çok güzel karakterler aniden yok olup anlamsız gereksiz boş sayfalarla doldurulmuş farklı farklı oluşumlar ve tipler giriyor. Pegasus karakteri ve oluşumu ile giriş yapan hikaye tüm seriyi bozuyor adeta anlam veremediğim bir yan hikaye ekleniyor seriye. Kendi açımdan neden var olduğunu anlamadığım çok fazla sayfa okuttu bana. 4. Ciltten sonra cidden anlaması zor ve kaotik bir evren oluşuyor. Ana karakterimizden uzaklaşmaya başlıyoruz. Bu yanları nedense sizi seriden koparıyor. Çizimleri konusunda tek kötü söz söyleyemem basit, göz yormayan harika bakış açıları ile doldurulmuş sayfalardı çoğunlukla. Daha fazla şey yazılabilir bu seri için ama fazla uzun olması sıkıcı olabilir. Son olarak söylemek istediğim şey nedense bu seride mutlu olmamız gereken her panelde gerilim ve mutsuzluk yükleniyor insana. Mutlu sona mutlu olamamak çok garip bir his. Tatmanızı tavsiye ederim sizlerinde.
İyi Geceler Punpun - Cilt 7Inio Asano · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2024173 okunma