2025 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 23:38
Yolumuz #otdergi de kesişti yazar ile…ruhuma üfleyen ,cesur bir kalemi var…Dedim ki ,keşke hep yazsa ve ben hep okusam…Yazıyormuş aslında ama güncel kitaplardan kaçan ben, farkında değilmişim. “Bu kitap anneli öksüzler, babali yetimler için yazılmıştır. Dünyanın bütün hırpalanmış çocuklarına adanmıştır. yazılmasaydı, adanmasaydı lal olurdum” diye ciğerimi delik deşik eden bir cümle ile giriş yaptı yazar… -Ortak acılarla yoğrulmak aynı yerden baktırabilir mi dünyaya? -Genlerimizin yanı sıra duygusal mirasımız da nesilden nesile aktarılabilir mi? -Bir çocuk cehennemde doğmuşsa , cennetin içinde kendi cehennemini özler mi? YA ANNEN SENİ SEVMEMİŞSE DÜNYA NASIL BİR YERDİR???? Deniz ve James, hayatın farklı noktalarında acılarla yoğrulmuş iki çocuk…Aşkın, her şeyi güzelleştiren filtresi ile dünyaya bakıyorlardı” … aslında hiçbir yere ait olamamışlar hep bir kenara ilişmişlerdi… sessizlikti akıcı konuştukları lisan… zamanı kristallerin içine alsalar, sonsuza kadar o anın içinde tutsalar yine de anlamayacaklardı…eve alınmayı beklerken, suratına kapı kapanan ama nereye gideceğini bilemediği için oracıkta anlamsızca dolaşan çocuklar dı onlar. Kardelendi Deniz …savaşçıydı…gözlerinden ellerinden sevgiyle öpüyorum Deniz…tüm verilmemiş sevgilere inat… “Ulan annen sevmemiş seni ;Bundan daha büyük bir kazık yenebilir mi hayatta? Annennn!! Öz annen! Diyerek özetliyordu sevgisiz büyüyen yüreklerin iç dünyasını…Ahhh Deniz ahhh okurken her sayfada hatırlattım kendime, bu yazılanlar gerçek!!!! Ben okurken dayanamadım hıçkırıklara boğuldum… Bu dünyadaki en zor görevlerden biri, bir çocuğu, onu koruması gerekirken madur eden ailesinden korumaktır. “Babamın sütü acı” diyen küçük çocuklara, Kardeşini doğuran ergen kızlara, “Ağaç benim,meyvesini ilk ben yerim” diyen babalara, kocasını ele kaptırmamak için kızlarını feda eden annelere rastlayınca “kutsal ailenin” bazıları için, bu dünyada yandıkları cehennemden başka bir şey olmadığını anlıyor insan. Kitabın sonunda “ yazar aldığı hikayenin bedelini gözyaşlarıyla ve uykusuz gecelerle ödemiştir” diyor gözyaşların yalnız değil #demetcengiz… Okuyun ,okutun…Veee çok çok sevin evletlarınızı “ Annenin olmadığı bir dünya vahşidir, zalimdir, acımasızdır.Ya annen seni sevmemişse dünya nasıl bir yerdir????” CEHENNEMDİR!! Demet Cengiz Adımı Deniz Koydular
Adımı Deniz KoydularDemet Cengiz · İnkılap Kitabevi · 2021267 okunma
1 +1'leme