·331 syf.····Okunma: 11 Ocak 2025 15:30 Kitap Stephanie Garber'ın başka bir kitap serisi olan Caraval ile aynı evrende geçiyor ama bağımsız bir kitap olarak okunabilir.
Kitabın ana kız karakteri Evangeline Fox, sevdiklerinin mutluluğu için kendi arzularını feda etmeye hazır, masum, bana göre aşırı minnoş ve yanlış tercihler yapmayı seven bir kız. Evangeline, sevdiği adam olan Luc'un aniden üvey kız kardeşi Marisol ile evleneceğini öğrenince düğünü durdurmak için umutsuz bir şekilde çare aramaya başlıyor. Çaresiz ama bir o kadar da umutlu bir şekilde kader tanrılarının en tehlikelisi olan Kupa Prensine yani Jacks'e yalvarıyor. Jacks, öpücüğü gerçek aşkı dışında ölümcül olan ve gerçek aşkına giden yolda cesetlerden yol yaptığı söylenen ölümcül ama bir o kadar da büyüleyici olan bir varlık. Evangeline, Jacks’ten yardım ister ve Jacks yardım etmesi karşılığında bir bedel ister. Jacks, Evangeline’den üç öpücük ister; ancak bu öpücüklerin ne zaman, kime ve nerede verileceği tamamen Jacks’in kontrolünde olacaktır. Evangeline, sevdiği adamı kurtarmak uğruna bu anlaşmayı kabul eder, ancak çok geçmeden Jacks ile yaptığı bu anlaşmanın, hayal edebileceğinden çok daha büyük bir karmaşayı beraberinde getirdiğini fark ediyor.
Garber güzel bir atmosfer yaratmış bence kitabında. Okurları büyülü bir peri masalı atmosferine çeken detaylı ve canlı bir dünya oluşturabilmiş. Okunması kolay bir kitap. Yayınevinden kaynaklı bazı yerlerde Jacks'in adı Vale olarak çevrildi seride. Once Upon a Broken Heart, Türkçeye çevrilmiş adıyla Kırık Bir Kalp En sevdiğim fantastikler arasında net yer alır. Garber'ın bu kitabını Caraval'a tercih ederim. Fantastik okumayı sevenlere kitabı öneririm.