2025 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2025 19:01
Ayfer Tunç’un kalemini çok severim benim için özel bir yeri vardır. Kapak Kızı üçleme bir serinin ilk kitabı. Bu romanda matruşka gibi iç içe geçmiş insan hikayeleri var ama hepsinin ortak noktası tek bir kişide toplanıyor. Eserimiz bir trende geçiyor tren yolculuğu boyunca üç ana karakterin bir şekilde “Ayın Kızı Şebnem” etrafında birleşip hayatı sorgulamayla toplumsal bir irdeleme ile başbaşa kalıyoruz. Belki okuyan bazı kişiler bu kadar da tesadüf olur mu demiş olabilirler ama ben öyle düşünmüyorum çünkü hayatta neyden kaçarsak hep önümüze o gelir bu karakterler de aslında Şebnem’den kaçtığı için bir şekilde Şebnem’de birleşiyorlar. Toplumumuzdaki sahte aile hayatını Ayfer Tunç öyle bir irdeliyor ve gözümüze sokuyor ki sizde her şeyin yapmacık tozpembe dünyanın aslında tamamen bir çöplük olduğunu görüyorsunuz. Bir trenin yemekli vagonunda farklı bakış açılarıyla insanların hayata, aileye ve değer yargılarına şahit oluyoruz, bir şekilde bu yemekli vagondan Şebnem‘e açılan bir pencere var tabii ki roman boyunca Bünyamin, Selda ve Ersin’in hayatlarına dair küçük noktalar öğrensek de merak etsek de asıl merak ettiğimiz bu üç karakterin hayatından ziyade Şebnem oluyor o yüzden ben Yeşil Peri Gecesi’ne geçmeyi iple çektim diyebilirim. Özetle üç ayrı insanı bir dergi kapağındaki kız ile bir yemekli tren vagonunda buluşturup akıcı bir dille anlatılan enfes hikaye. Aslında hepimiz aynı trendeyiz dedirten bir Ayfer Tunç romanı. İnsan analizleri ve iç sesleri ile yine gönlümü çaldı bu eseri de. Son olarak romanı genel olarak çok beğendim güzel bir altyapı sunulmuştu diğer eser için. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma